Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van een elektrische fiets

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Het klinkt best hightech, een e-bike. Maar het is eigenlijk niets minder dan een upgrade van een normale fiets. Elektrische fietsen worden steeds populairder en de normale fiets lijkt er bijna ouderwets naast. Maar wat zijn nou de grote verschillen? Wat heeft die elektrische fiets wat jouw fiets van tientallen jaren oud niet heeft?

Waarom een elektrische fiets?

Laten we beginnen met een algemene omschrijving. Met een elektrische fiets ben jij een stuk sneller waar je moet zijn en dat zonder nog een zweetdruppel te kweken. Naast de snelheid is een elektrische fiets milieubewust, want je laat de auto thuis. Door de algemene ondersteuning is het uitstekend voor ouderen of mensen met fysieke klachten. Nu we de pluspunten hebben gehad, kunnen we over naar het volgende deel.

Wat is anders?

Om een snel overzicht te hebben van wat die elektrische fiets nou zo bijzonder maakt, hebben wij wat technische onderdelen op een rijtje gezet. Scheelt jou weer een zoektocht op het internet. Wie weet raak jij enthousiast van wat deze fiets jou te bieden heeft!

Een motor

Dit is toch wel het grootste ding waar de hele elektrische fiets voor staat, het hebben van een motor. Deze motor maakt trapondersteuning mogelijkheid waardoor jij makkelijker en sneller op bestemming komt. Je hoeft het niet eens te zien vanaf de buitenkant, het kan namelijk worden weggewerkt in het frame.

De accu

Net als de nieuwste elektrische auto’s die je overal en nergens ingeplugd zit in een oplaadpunt, heb je dat ook bij e-bikes. De kracht van de accu ligt aan hoeveel het is opgeladen en het bepaalt hoeveel kilometers ermee kan worden gefietst.

Een display

Dit is te vergelijken met de populaire smartwatch, maar dan op je fiets geplakt. Dit display laat namelijk gegevens zien zoals hoe snel je fietst, de hoeveelheid ondersteuning die je hebt ingesteld, hoe lang je accu het nog volhoudt en meer. Wat het display precies weergeeft ligt ook aan de soort elektrische fiets dat je bezit.

Rotatiesensor

Deze rotatiesensor houdt bij hoe veel en hoe hard jij op de trappers trapt. Dit is een handig snufje omdat die ervoor zorgt dat de motor je genoeg steun geeft. Dus als jij besluit om je recordtijd te verbreken op je elektrische fiets, hoef je je geen zorgen te maken dat je fiets je snelheid niet bij kan houden. Alles is geregeld.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Vervoer & Reizen
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: