Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van een deposito

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Ben je bekend met termen die gericht zijn op bankzaken of financiën weten misschien al wat dit betekent, maar de meeste van jullie zullen niet bekend zijn met de term deposito. Het is eigenlijk vrij simpel, een deposito is een spaarrekening die aan de hand van verschillende afspraken is samengesteld. Zo wordt het geld dat op een deposito staat vastgezet voor een bepaalde tijd. Dit kan 3 jaar zijn, 10 jaar of zelfs 25 jaar.

Voordelen

Wees dus heel verstandig met deze vaste tijd, want het is tussendoor niet mogelijk om er iets van af te halen. Nu vraag jij jezelf waarschijnlijk af wat het hele nut is van een deposito waar je niets van af kunt halen, terwijl je ook gewoon een spaarrekening kunt openen waar je altijd bij kunt? Dat is een goede vraag waar ook een duidelijk antwoord aan verbonden zit.

Zoals je weet liggen de rentes momenteel heel laag. Je krijgt nog niet eens een half procent rente op het spaargeld dat op een ‘gewone’ spaarrekening staat.  Een deposito biedt hier een oplossing voor. Zodra je een deposito opent en het geld vastzet voor een lange periode, dan wordt je door de bank beloont met een hoger rentepercentage. Let op, vaak is het zo dat je tussendoor ook geen geld meer mag bijstorten.

Doen of niet doen?

Of is een deposito aantrekkelijk is voor jou persoonlijk, dat moet je zelf beslissen. Heb je veel spaargeld, dan is het begrijpelijk dat je er rendement mee wilt maken en dat kan tegenwoordig niet meer met een normale spaarrekening. In dat geval lijkt een deposito een goede beslissing, maar er zijn ook valkuilen.

Zo moet je weten dat, om een degelijk rentepercentage te krijgen, jou geld voor minstens 10 jaar moet vast staan. Dit wilt dus zeggen dat je zeker moet weten dit geld niet meer nodig te hebben. Ga dan ook niet al je geld inleggen, aangezien je ook nog boodschappen en de taxi den haag moet betalen. Word je te enthousiast en stort je jouw hele lopende rekening in een deposito, dan heb je geen geld meer om van te leven.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: