Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van een daktent

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

In Nederland zijn er genoeg mensen die van kamperen houden. Meestal doe je dit in een tent die je in de grond vastmaakt met haringen. We zien echter steeds vaker andere camping trends naar boven drijven. Een van deze nieuwe rages is kamperen met een daktent.

Een daktent is een tent die je op je auto plaatst. Dit bestaat al langer, maar wordt de laatste tijd steeds populairder. Bij aankomst klap je jouw daktent uit en je bent klaar om te gaan kamperen. Een daktent is vooral ideaal wanneer je voor een korte tijd op een locatie moet overnachten. Ook is het ideaal voor mensen die geen zin hebben om alle spullen van een gewone tent uit te pakken en op te gaan zetten.

Op welke auto’s kun je een daktent plaatsen?

Bijna elke auto is geschikt voor een daktent. Je hebt dan wel dakdragers nodig op het dak van je auto. Mocht je deze niet hebben, dan kan deze op bijna iedere auto gemonteerd worden. Ook als je geen dakreling hebt zijn er speciale dakdragers daarvoor beschikbaar.

Je kunt je ook afvragen of het gewicht van een daktent plus personen niet te zwaar is voor het dak van je auto. In de handleiding van auto’s staat aangegeven wat de maximale daklast is. Dit is een waarde die aangeeft hoeveel gewicht een autodak maximaal kan dragen. De meeste daktenten wegen tussen de 50 en 75 kilogram. De daktenten bestaan uit één geheel. Je hoeft dus geen losse onderdelen nog te bevestigen. Je zult waarschijnlijk wel een extra persoon nodig hebben voor het plaatsen van de daktent op het dak en tijdens het eraf halen.

Een daktent huren of kopen

Als je voor de eerste keer gebruik wilt maken van een daktent, dan kun je het beste een daktent huren. Bijna elke leverancier biedt deze mogelijkheid. Zo kun je alvast proberen of een daktent iets voor jou is. Mocht het uiteindelijk bevallen zijn, dan kun je altijd nog overwegen om een daktent te kopen. Een daktent huren kan al vanaf €120,-.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Overig
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: