Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van een chemisch anker

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Weet jij wat de betekenis is van een chemisch anker? Deze chemische ankers worden breed gebruikt in onder meer de bouw. Ze helpen vakmensen om uiterst stevige verbindingen op te bouwen tussen verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan de realisatie van een verbinding tussen draadeind- en wapeningstoepassingen. Ze kunnen worden gebruikt voor verbindingen in materialen als beton, metselwerk en kalkzandsteen. Niet alleen vakmensen maken gebruik van deze chemische ankers; ook voor particulieren kan het gebruik ervan interessant zijn. Denk aan een hobbyklusser, die in de tuin een natuurlijke schutting op wil bouwen. Gebruik een chemisch anker om een draadmat aan een metalen of bijvoorbeeld betonnen paal vast wil maken. De stevige verbinding is hierbij cruciaal, om te voorkomen dat de erfafscheiding bij een stevige wind zou kunnen breken.

Werking van een chemisch anker in de bouw 

Een chemisch anker bouwt men op uit twee gedeeltelijk vloeibare componenten. Door deze componenten met elkaar te mengen, zal er een chemische reactie ontstaan. Deze reactie leidt er vervolgens toe dat de mix van beide componenten uithardt. De snelheid waarmee dit gebeurt is van verschillende factoren afhankelijk. Een voorbeeld van een vergelijkbaar proces is het gebruik van snelbeton. Men gebruikt snelbeton veelal bij de inrichting van tuinen, waarbij het beton rond de palen van schuttingen, veranda’s en overkappingen gegoten wordt. Door het snelbeton te combineren met water ontstaat er een chemische reactie, waarbij het beton in korte tijd uithardt. Op deze manier staan de palen stevig in de grond. Je kunt een dergelijk chemisch anker in de bouwmarkt kopen. 

Chemische ankers online bestellen 

De chemische ankers zijn er in verschillende soorten, waarbij de exacte werking per variant iets kan verschillen. Je koopt de ankers niet alleen in de bouwmarkt, maar ook online. Het voordeel van het online bestellen van chemische ankers is het brede aanbod waaruit je hierbij kunt kiezen. Lees altijd eerst de instructies door, voordat je een chemisch anker gebruikt. Er kunnen bijvoorbeeld eisen worden gesteld aan de omstandigheden, waarin je het anker gebruikt. Je wilt er zeker van zijn dat deze omstandigheden goed genoeg zijn om de componenten uit te laten harden. 

Toepassingen van chemische ankers 

Men gebruikt chemische ankers niet alleen bij de aanleg van tuinen. Ze worden ook gebruikt voor bijvoorbeeld de montage van zonweringen, het vastzetten van uithangborden en antennes, voor voetplaten en voor het realiseren van een stabiele stellage. Het is zelfs mogelijk de draagkracht van een betonnen constructie verder te verstevigen middels een chemisch anker. Men maakt in dit laatste geval vaak gebruik van een extra wapening in de betonnen constructie.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: