Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoeken

Betekenis van een bruidsschat

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een bruiloft is een waar feest van begin tot eind. Alle toeters en bellen zitten eraan en bovendien worden er heel wat cadeaus geschonken. In sommige culturen is en bruidsschat is nog wel het meest precieuze cadeau van allemaal. Maar wat is een bruidsschat precies en kennen we dit in Nederland?

De bruidsschat is oorspronkelijk afkomstig vanuit de Islam. Dit is iets wat de bruid meekrijgt van haar familie (voornamelijk ouders) wanneer zij in het huwelijksbootje stapt. Het is in die cultuur heel normaal dat de familie van de bruid en de familie van de bruidegom onderhandelen tot er een waarde is gekoppeld aan een bruidsschat. Stel dat een bruidegom bijvoorbeeld een hele hoge opleiding heeft afgerond, zeg advocaat of dokter, dan staat hij in een goede onderhandelingspositie en kan er dus meer gevraagd worden. Vaak leidt dit tot het afsluiten van een lening voor de familie van de bruid.

Er zijn verschillende culturen waarin een bruidsschat voorkomt en elke cultuur heeft zo zijn andere regels en tradities. Het kan ook best zo zijn dat de bruidegom direct aan de bruid betaald in plaats van aan haar familie.

Deze manier van cadeaus geven is wereldwijd verboden in een paar landen en wij kennen het in Nederland dan ook niet.

Andere kenmerken islamitische bruiloft

Bij een islamitische bruiloft valt ook de andere klederdracht meteen op. De bruid heeft een islamitische bruidsjurk aan die toch wel verschilt van de traditionele Europese trouwjurk. De mannen hebben meestal een kostuum op maat. Je kunt trouwkostuum Antwerpen laten maken, dit doen veel islamieten die in Nederland en België wonen. Antwerpen staat bekend om haar kwaliteitskleding voor bruiloften.

Ga je een kostuum kopen België moet je wel opletten. Deze kunnen vaak een andere prijs hebben dan dat je gewend bent.

Verder is het voor een Islamitische bruiloft heel gebruikelijk om een aantal dagen te duren, soms tot wel drie. Ook moeten er minstens twee getuigen op de bruiloft aanwezig zijn. Meestal een ouder en een goede vriend. De vader van de bruid dient altijd in te stemmen met het huwelijk, anders gaat het feest niet door.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: