Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van een autostore

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Hoewel er bij het horen van het woord ‘autostore’ misschien word gedacht aan gloednieuwe wagens in een toonzaal, maar niets is minder waar. Een autostore heeft wel inderdaad iets met winkels te maken.

1. Wat is een autostore?
Een autostore is een magazijnautomatiseringssysteem. Hiermee worden de orders die binnenkomen in je bedrijf automatisch verwerkt door middel van een geautomatiseerd systeem dat gebruik maakt van robots. Het is een modulaire, flexibele robotica oplossing die wordt aangepast aan het magazijn in kwestie. Er wordt eerst een grid gecreëerd met rails over het hele magazijn. Vervolgens gaan robots via de grid snelle routes zoeken om de goederen vanuit hun plaats in de grid naar de port te brengen. Aan die port staat dan een medewerker die de bestelling helemaal afrondt door de goederen te verpakken en te verzenden.

2. Waarvoor wordt het gebruikt?
Een autostore vervangt het handmatig afhandelen van een bestelling, wanneer deze binnenkomt. Er wordt er dan gebruik gemaakt van de robots en de rails om de verschillende onderdelen van een order te vervoeren naar hun eindbestemming, zodat ze sneller en zonder fouten verscheept kunnen worden. Daarbij houdt het autostore controlesysteem ook altijd de inventaris bij van alle goederen die in de winkel of het magazijn in kwestie aanwezig zijn.

3. Wat zijn de voordelen?
Een autostore wordt door verschillende winkels gebruikt juist omdat het zo veel voordelen heeft. Ten eerste wordt het inpakken van de orders geautomatiseerd, waardoor het sneller gaat. De productiviteit gaat hierdoor omhoog, waardoor er meer orders verwerkt kunnen worden. Daarnaast volgt uit deze automatisering dat er minder fouten worden gemaakt, waardoor de klanten vaker tevreden zijn. Klanttevredenheid zorgt voor goede reclame nog betere recensies! Door de productiviteit en de klanttevredenheid, gaat de competitiviteit van het bedrijf op de markt omhoog. Daarbij is het ook een systeem dat kan aangepast worden. Dit wil zeggend dat wanneer het bedrijf groeit, de auto store kan worden aangepast om aan grotere noden te voldoen.

Wie gebruikt een autostore?
Een autostore kan gebruikt worden door iedereen die goederen verkoopt. Het is namelijk een perfecte oplossing voor een magazijn, waarbij alles op orde wordt gehouden. Het kan trouwens zowel voor fysieke winkels, als voor online winkels!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: