Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van een automaat (auto)

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

De betekenis van een automaat is: een auto waarin de versnellingsbak automatisch schakelt wanneer de auto rijdt. De bestuurder van de auto hoeft dus zelf niet meer te schakelen. Steeds meer auto’s worden geleverd met een automatische versnellingsbak. Het is voor veel mensen een stukje comfort tijdens het rijden. De bestuurder hoeft namelijk niet meer te schakelen tijdens het rijden. De auto schakelt vanzelf door de ingebouwde software die wordt gekoppeld aan de versnellingsbak.

Wat is het verschil tussen een automaat en een geschakelde auto?

In auto waar een automatische versnellingsbak licht worden de tandwielen die worden gebruikt om het vermogen te reguleren over elkaar heen geplaatst. In een geschakelde auto worden deze tandwielen juist direct op elkaar geplaatst. Dit doet de bestuurder door het gebruik van de koppeling in combinatie met de versnellingspook of de flippers achter het stuur. De bestuurder wisselt door te schakelen van tandwiel. Zo wordt het vermogen van de motor dan verdeeld. Deze verdeling zorgt ervoor dat je dus met voldoende vermogen kunt optrekken en uiteindelijk ook door kunt optrekken tot 100 km/u. Het is niet mogelijk voor de motor om in één keer op te trekken. Vandaar dat er dus gebruik wordt gemaakt van een versnellingsbak.

Elektrische auto’s

De elektrische auto’s zijn de auto’s van de toekomst zeggen steeds meer mensen. Gekeken naar de versnellingsbak van een elektrische auto blijkt dat dit altijd een automatische versnellingsbak is. Dit heeft te maken met de elektromotor. Deze levert namelijk direct het vermogen zonder dat je persé hoeft te reguleren. Dit betekent dat je in een elektrische auto op het gaspedaal kunt trappen meteen zult rijden. Bij de meeste benzine en diesel auto’s duurt het een paar milliseconden voordat de auto wegrolt.

Een handige tip

Wanneer je in een auto wilt rijden zul je eerst je rijbewijs moeten halen. Wanneer je hiermee begint is het verstandig om rijlessen te volgen in een handgeschakelde auto. Zo weet je namelijk hoe schakelen werkt. De overstap naar de automaat vanuit een geschakelde auto is erg makkelijk. Andersom is de stap heel erg groot. Wanneer je niet weet hoe je moet schakelen leer je dit ook niet 1 2 3. Het is dan aan te raden om hiervoor extra rijlessen te volgen bij drivingschool Den Bosch. Zo kun je namelijk onder goede begeleiding oefenen en krijg je handige tips en tricks.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: