Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van een autoambulance

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Ben je op zoek naar een autoambulance, dan is het verstandig om te weten wat een autoambulance precies is. Lees de tekst die hieronder volgt goed door als je wilt weten wat de betekenis is van een autoambulance.

Wat betekent een autoambulance?

Een autoambulance, ook wel een autotransporter genoemd, is een vervoersmiddel dat speciaal is ontwikkeld en gebouwd om auto’s en machines te vervoeren. Het gaat om een voertuig met afgeschuinde zijdes en een oprijhoek met speciale oprijplaten. Maak gebruik van een autoambulance aanhanger om je zware vervoersmiddelen mee te transporteren door deze te kopen of huren.

Wat is een autoambulance aanhanger?

Een autoambulance aanhanger kan omschreven worden als een aanhanger die gebruikt kan worden tijdens het transport van auto’s en machines. Vaak wordt een autoambulance aanhanger door verhuurbedrijven of hulpdiensten gebruikt, maar ook particulieren gebruiken steeds vaker een autoambulance aanhanger. Autoambulance aanhangers zijn in verschillende soorten, maten, gewichtsklassen en dergelijke te koop, waaronder de enkelasser autoambulance, de tandemasser of de tridem.

Soorten autoambulances

We kunnen twee verschillende soorten ambulances onderscheiden, namelijk kantelbare en niet-kantelbare autoambulances. Bij kantelbare autoambulances kan de vloer worden geheld en is er sprake van een achterklep die doorloopt waardoor de autoambulance snel en flexibel in kan worden gezet om auto’s en machines te vervoeren. Gaat het om niet-kantelbare autoambulances, dan spreken we over een afgeschuinde achterzijde en twee aluminium oprijbalken voor makkelijk op en af rijden.

Rijbewijs voor een autoambulance

Je kunt gebruik maken van een rijbewijs B als je aanhangwagen maximaal 750 kilogram weegt, mits het totale gewicht van het voertuig en de aanhangwagen samen niet boven de 3.500 kilogram uitkomt anders geldt een B+ of een BE rijbewijs.

Een eigen autoambulance kopen?

Je kunt bij de aanschaf van een autoambulance zelf bepalen hoe het voertuig is samengesteld. Hierbij kan je uit verschillende aanhangers kiezen, waarbij je uit kunt gaan van maatwerk als je het ideale voertuig wilt kopen. De zaken waar je vooral op moet gaan letten bij het kopen van een autoambulance aanhanger zijn de afmetingen van de autoambulance, het bruto laadvermogen, de extra opties en de accessoires.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Overig
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: