Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van E-chopper

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

De E-chopper is de ideale elektrische scooter om in de stad of in een natuurgebied mee rond te rijden. Zo zijn er hele leuke routes voor een E-Chopper. Een E-chopper is niets anders dan een elektrisch aangedreven bromfiets voor 1 persoon. Daarbij is echter het chassis zo gemaakt dat het doet denken aan een oorspronkelijke chopper. Dit zorgt voor dat stoere uiterlijk. Een chopper is een ouderwetser motorvoertuig waarbij je als het ware aan het stuur hangt met grote wielen. Een E-Chopper ziet er dan ook uit als een robuuste step met hele dikke wielen.

Routes

Er zijn zoals gezegd hele mooie routes voor E-Choppers. Met name in Drenthe kun je met de E-Chopper leuke routes rijden. Zo zijn er bijvoorbeeld hele mooie routes waarbij je door natuurgebieden zoals het Bargerveen rijdt. Maar ook in de Achterhoek en in Twente zijn bijzonder veel tochten voor E-Choppers. Veel mensen vinden het ook leuk om met een groep E-Choppers te rijden. Daarvoor zijn ook bedrijven die speciaal voor groepen E-choppers verhuren, inclusief een leuke route met opdrachten voor onderweg. Het is dus ook een leuk idee voor bijvoorbeeld een vriendendag. Voorwaarde is dan wel natuurlijk dat iedereen mobiel genoeg is om een E-Chopper te kunnen rijden.

Rustig rijden

Als je graag snel wilt rijden, dan is de E-chopper wellicht niet aan jou besteed. De maximumsnelheid van een E-chopper is namelijk slechts 25 km per uur. Het valt in de wet dan ook onder de categorie van bijzondere bromfietsen. Niet echt een ware snelheidsduivel dus. Voor wie dat niet erg vindt, is het natuurlijk een heerlijke manier van rijden. Je kunt zo wel goed de omgeving in je opnemen. Bovendien kun je er ook makkelijk het fietspad mee op. Dat maakt dat er heel veel leuke mogelijkheden zijn.

Niet voor iedereen

Ondanks dat je er eigenlijk dus best rustig mee rijdt, mag niet iedereen zomaar op een E-chopper rijden. Je moet ervoor in het bezit zijn van een geldig bromfiets certificaat of een autorijbewijs. Gelukkig hebben veel mensen wel één van beide. Het is wel iets om ook bijvoorbeeld rekening mee te houden, als je voor een groep E-Choppers wilt gaan huren.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: