Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van dunne film zonnepanelen

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
5
(1)

Tegenwoordig kun je er eigenlijk niet meer omheen, de focus ligt steeds meer op het besparen van energie. Duurzaamheid staat eigenlijk op nummer één op de politieke agenda. En dat is ook wel heel logisch want de aarde heeft het de laatste decennia erg zwaar onder het consumptiegedrag van de mens. De klimaatverandering is daar het levende bewijs van. Daarnaast rijzen de energiekosten de pan uit en daardoor gaan steeds meer mensen investeren in zonnepanelen. Begrijpelijk! Er zijn veel soorten zonnepanelen waaronder ook de dunne film zonnepalen. Maar wat is dat nu precies? En wat is het verschil met andere zonnepanelen en is het rendabel? Dat lees je hier!

Wat zijn dunne film zonnepanelen?

Om gelijk maar met de vraagstelling van dit artikel te beginnen, wat zijn nou eigenlijk dunne film zonnepanelen? Eigenlijk zegt het woord het al, de zonnepanelen zijn dunner dan de “normale” zonnepanelen. Daardoor zijn ze ook flexibeler dan de normale zonnepanelen. De dunne film zonnepanelen worden ook wel CIS-panelen genoemd.

Waarom kiezen voor dunne film zonnepanelen?

Er zijn een aantal redenen waarom mensen kiezen voor de dunne film zonnepanelen. Allereerst is de prijs een hele belangrijke. Dunne film zonnepanelen zijn goedkoper. Dat heeft te maken met de dikte maar ook met de materiaalkeuze waarvan de zonnepanelen zijn gemaakt. De dunne film zonnepanelen zijn in tegenstelling tot de overige zonnepanelen niet gemaakt van kristallijn maar van koper, selenium en indium. Goedkopere grondstoffen dus dan bij de overige zonnepanelen.

Daarnaast hebben de dunne film zonnepanelen als voordeel dat ze ook bij minder goed, bewolkt weer een goede opbrengst leveren. Zonnepanelen zonder dunne film presteren bij bewolkt weer minder goed.

En ook het gewicht speelt mee, de dunne film zonnepanelen zijn een stuk lichter en flexibeler dan overige zonnepanelen en zijn daardoor makkelijk te installeren. Maar vooral de prijs van de zonnepanelen is erg bepalend in de aanschaf en keuze van de zonnepanelen. Lees hier meer over de prijs van zonnepanelen en de terugverdientijd. Het is namelijk toch doorgaans een flinke uitgave.

De nadelen van dunne film zonnepanelen

Ook al beschikken de dunne film zonnepanelen over veel voordelen, nadelen zijn er ook. En het is wel belangrijk dat je je daarvan bewust bent voordat je tot aanschaf over gaat. Een van de nadelen van de dunne film zonnepanelen is wel dat je minder opbrengst hebt dan met niet dunne film zonnepanelen. Hoeveel is lastig uitleggen, dat verschilt per situatie. Maar de opbrengst is een stuk minder.

De andere kant van het verhaal is daardoor dat je door de lagere aanschafkosten van dunne film zonnepanelen je sneller de investering terug hebt verdiend. Maar als je dus een hoge energiebehoefte hebt dan zijn de dunne film zonnepanelen niet zo geschikt.

Naast dat je minder opbrengst hebt moet je over meer ruimte beschikken omdat je meer panelen in verhouding moet plaatsen om een rendabele opbrengst te verkrijgen.

De overweging maken

Voordat je dus tot aanschaf over gaat is het heel erg belangrijk om goed na te denken over jouw keuze. De prijs van dunne film zonnepanelen is wel het grootste voordeel en dat maakt het voor iedereen toegankelijk om te starten met zonnepanelen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

bedsprei
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: