Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van dubbel glas en triple glas

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Door middel van het zetten van dubbel glas in je woning kun je elk jaar honderden euro’s besparen op je energierekening. Mogelijk heb je hier al eens van gehoord, maar voor veel mensen zal dit helaas niet gelden. Daarom kun je in dit artikel lezen wat de betekenis van dubbel glas is, maar ook zal triple glas uitgelegd worden.

Wat is dubbel glas?

De dubbel glas betekenis valt het beste uit te leggen met behulp van het enkel glas. In het verleden werd dit veelvuldig gebruikt in woningen, het wordt dan ook wel normaal glas genoemd. Bij enkel glas zal er maar één glasplaat in het kozijn zitten. Dit is een makkelijke wijze van glas zetten, maar het is eigenlijk allesbehalve duurzaam. Hierdoor is dubbel glas vele malen beter. Dit bestaat uit twee platen met een spouw hier tussen. De spouw is gevuld met stilstaande lucht. Deze kleine ruimte functioneert dus eigenlijk als een buffer.

Wat is triple glas?

Als je glas wilt met een nog betere isolatiewaarde dan kun je kiezen voor triple glas. Dit is geen variant van dubbel glas, wat veel mensen juist wel denken. Het grote verschil zit natuurlijk bij het aantal glasplaten dat de twee versies heeft. Dubbel glas bestaat logischerwijs uit twee platen, terwijl het triple glas een driedubbele beglazing is. Er wordt hierbij dus gebruik gemaakt van in totaal drie glasplaten. Als je dit ook wil dn moet je rekening houden met het extra gewicht, want dat moet de sponning wel kunnen dragen.

Wat kun je besparen met isolatieglas?

Een grote reden om te kiezen voor dubbel of triple glas is om geld te besparen, zo simpel is het nou eenmaal. Bij het isolatieglas kun je kiezen voor een aantal soorten. Hierbij zul je met HR+++ glas het meeste geld kunnen besparen. Per jaar zul je dan op de stookkosten namelijk zo een 280 euro besparen. Deze glazen zijn dan ook erg duur. Goedkopere glazen zijn de HR exemplaren. Deze kosten per vierkante meter 65 euro, waarmee je per jaar 180 euro bespaart op de stookkosten.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: