Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van dry needling

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
5
(1)

Heb jij al eens gehoord van dry needling therapie? Deze methode is enorm effectief tegen spier- en gewrichtsklachten. Daarnaast is het in de laatste jaren ook bewezen effectief te zijn tegen pijn in andere delen van het lichaam. Vooral als het gaat om je gezondheid, is het belangrijk om de juiste behandelingen te ondernemen om de pijn te verlichten. Ondanks dat medicatie een makkelijke manier is om klachten op de korte termijn te verminderen, is het juist belangrijk om aan de lange termijn te denken.

Wat wordt er gedaan met dry needling?

Men kan terecht voor een dry needling behandeling wanneer ze klachten hebben rondom de schouder, de arm, onderarm, de nek, lage rug, benen of heupen. Vooral bij een tennisarm en andere spier- en gewrichtsklachten is deze behandeling effectief. Dry needling is een methode die vergelijkbaar is met acupunctuur. Het wordt door een erkende fysiotherapeut uitgevoerd, zoals Fysio Prof. De naam is afgeleid van de naalden die gebruikt worden om druk en spanning van de spieren af te halen. Doordat er geen gebruik wordt gemaakt van vloeistoffen of pijnstillers, wordt het droge acupunctuur genoemd.

Wat is het verschil tussen acupunctuur en dry needling?

Ondanks dat dry needling wordt gezien als familie van acupunctuur, zijn ze niet hetzelfde. Bij acupunctuur wordt er normaliter gebruik gemaakt van verschillende naalden die allemaal op eenzelfde moment op de pijnplekken worden gezet. Deze blijven een tijdje zitten op de huid voordat er weg worden gehaald. Bij dry needling is er maar één naald die gebruik wordt. De fysiotherapeut moet deze naald heel specifiek op bepaalde plekken plaatsen die de pijn in het lichaam veroorzaken. De pijnlijke plekken worden dus uitgeschakeld via het gebruik van de naald.

Wat voel je van de behandeling?

Ondanks dat veel mensen afschrikken van het idee van naalden, is het belangrijk om te onthouden dat je vrijwel niks voelt van de naalden. Zodra de naald op de juiste pijnplekken worden toegebracht, voel je een kleine seconde van spanning in jouw lichaam die snel veranderd in opluchting. De druk is namelijk ineens van de pijnplek af. Na een dry needling behandeling kan je een beetje stijfjes aanvoelen, maar met een paar simpele oefeningen is dit op te lossen. Dry needling therapie zorgt ervoor dat jouw klachten op de lange termijn worden opgelost.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Gezondheid
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: