Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van dressoir

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een dressoir is een meubelstuk dat al sinds de middeleeuwen veel wordt gebruikt. Het meubelstuk bestaat uit een lage kast met twee of drie laden onder een blad. Tegenwoordig hebben deze laden een Brasom laderail voor een geleidelijke glijding. In de middeleeuwen maakten ze uiteraard geen gebruik van een Brasom laderail, maar de techniek is tegenwoordig een stuk verder.

Een dressoir wordt veelal gebruikt om eten, bestek en huishoudelijke artikelen in op te slaan en is vaak te vinden in een hal of woonkamer.

Andere soorten kasten

Naast een dressoir bestaan er nog meer soorten kasten:

 • Tv-dressoir
  Een Tv-dressoir is gelijk aan een dressoir, alleen is deze vaak lager en bevat het openingen aan de achterzijde voor kabels van apparatuur. Ook deze zijn uitgerust met laden met Brasom laderails en vaak een of 2 kast gedeeltes.
 • Bergkast
  Een bergkast is een grote hoge kasten die vaak in een hal of woonkamer worden geplaatst. In een bergkast kan alles worden opgeruimd wat in de woonkamer wordt benut. Dit kan ook vaak een pronkstuk van de ruimte zijn.
 • Vitrinekast
  Een vitrinekast is een kast met een vitrine. Voorheen waren ze vooral populair onder de verzamelaars, omdat zij hun verzamelingen hierin konden tentoonstellen. Tegenwoordig worden ze door veel mensen verkozen omdat ze er mooi uitzien.
 • Boekenkast
  Een boekenkast is een open kast met planken waar boeken op passen.
 • Kabinet kasten
  Vroeger waren kabinet kasten, kasten op hoge poten met lades. Tegenwoordig zijn er veel verschillende types kabinet kasten, maar een ding is altijd hetzelfde gebleven, ze zijn altijd hoog.
 • Ladekasten
  Een ladekast is weer anders als een dressoir. Een dressoir is lager en langer, terwijl een ladekast hoger is en smaller. Vaak bestaat een ladekast uit 4 of 5 laden, waar kleding in kan of handdoeken.
 • Kledingkasten
  Een kledingkast is een kast die vaak in een slaapkamer of bergruimte wordt geplaatst. Hier plaats jij je kleding in. Meestal is een kleding kast voorzien van verschillende laden, een gedeelte waar kleding kan hangen en een gedeelte met planken.
 • Wijnkasten
  Een wijnkast is een mooie kast waar wijn in kan worden opgeslagen. In deze kast kunnen wijnflessen donker en liggend worden geplaatst, ideaal voor wijnfanaten!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: