Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van drempelhulp

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een drempelhulp is een schuin stuk kunststof of rubber dat voor een drempel wordt geplaatst. De drempelhulp kan ook worden ingezet in combinatie met andere drempelhulp stukken. Zo kan een grote drempel ook worden overwonnen. Belangrijk is om overigens ook aan de andere kant van drempel een hulp te leggen. De hulp wordt meestal gebruikt bij ouderen. Ouderen blijven namelijk steeds vaker langer thuis wonen. De hulp kan er dan voor zorgen dat ook mensen die in een rolstoel zitten of een rollator gebruiken ook gewoon thuis kunnen blijven wonen. De hulp zorgt ervoor dat mensen weer eenvoudig door hun huis kunnen bewegen. Omdat de drempels vaak niet heel erg hoog is en blijft het veilig om een drempelhulp te gebruiken. Het is overigens ook een oplossing voor mensen die een scout mobiel hebben. Voor deze mensen is het wel belangrijk om te letten op het gewicht. Sommige hulpen zijn namelijk niet geschikt voor de grote hoeveelheid gewicht wat een persoon met een scout mobiel met zich mee brengt.

Drempelhulp kan ook voor andere doeleinden worden gebruikt

De hulp kan daarnaast ook op andere plekken worden ingezet. Zo kan de hulp ook worden ingezet om auto’s en motoren over kabels te laten rijden. De drempelhulp voor de motor zorgt ervoor dat mensen hun motor gewoon in de garage kunnen parkeren. Daarnaast geldt dit natuurlijk ook voor drempels. Dit geldt overigens voor situaties in huis, in de garage, in de tuin, bij bedrijven of op evenementen.

Een traplift zorgt er ook voor dat meer ouderen thuis kunnen blijven wonen

Naast dat er kan worden gekozen voor een drempelhulp is ook een traplift een goede optie voor ouderen. Dit zorgt er namelijk voor dat mensen die moeite hebben het op- of aflopen van de trap zich toch kunnen blijven voortbewegen. Dit geldt met name voor de mensen in de leeftijdscategorie 60 tot en met 80 jaar. Deze mensen blijven het liefste thuis wonen en dat is hun goed recht. Met een traplift kunnen deze mensen eenvoudig en veilig van boven naar onder zonder hulp van andere mensen.

Ouderen blijven liever thuis wonen

De belangrijkste reden voor oudere mensen om thuis te blijven wonen is dat zij zo in hun eigen omgeving kunnen blijven. Dit zorgt ervoor dat mensen zelf in hun oude vertrouwde omgeving hun ding kunnen blijven doen. Zo kan men gewoon naar de plaatselijke supermarkt en het vrijwilligerswerk in de buurt doen. De vaste dagelijkse en wekelijkse contacten met anderen zijn ook enorm van belang voor deze mensen. Wanneer iemand vervolgens naar een verzorgingstehuis gaat valt dit allemaal weg. Dit betekent voor mensen heel erg veel.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Gezondheid
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: