Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van drankprobleem

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

We drinken allemaal wel eens een glaasje bier of wijn tijdens een gezellige avond thuis of bij vrienden. Dat kan absoluut geen kwaad. Wanneer je regelmatig gaat drinken om stress situaties de baas te blijven is dat al kwalijker. Nog lastiger wordt het wanneer je merkt dat je dat glas wijn, bier of andere sterke alcoholische drank eigenlijk niet meer kan missen en je niet goed meer functioneert als je geen alcohol gedronken hebt. Dan is het de hoogste tijd om hulp van buiten in te roepen. Doordat we nu met zijn allen veel tijd gedwongen thuis moeten doorbrengen, liggen extra stressmomenten op de loer en kan het verleidelijk worden om meer te gaan drinken dan goed voor je is.

Wanneer drink je teveel?

Wanneer je één a twee glazen alcohol per dag drinkt en deze gewoonte routine lijkt te worden drink je eigenlijk al teveel. Het ene mens drinkt gemakkelijk 3 glazen bier terwijl een ander het al voelt wanneer hij of zij één glaasje wijn op heeft. Belangrijk is vooral te weten waarom je drinkt. Drink je vooral voor de gezelligheid, dus tijdens een feestje of etentje of gebruik je drank als een soort pijnstiller om je even rustiger te voelen? Misschien drink je wel puur uit gewoonte elke dag 2 glazen wijn tijdens het koken of heb je alcohol nodig om je goed te voelen. Het wordt oppassen wanneer je bij jezelf merkt dat je drank gebruikt om je beter te voelen, of om even minder pijn te ervaren. Dat zijn ernstige voortekenen van een alcoholverslaving.

Alcoholgebruik verbergen voor familie

Het overmatig drankgebruik gaat op een gegeven moment ook opvallen bij de overige mensen in huis. Wanneer er stiekem flessen worden verborgen op onverwachte plekken en er steeds nieuwe excuses worden bedacht om te kunnen drinken, dan wordt het tijd om goed op te letten of die persoon wellicht een drankprobleem heeft. Andere kenmerken kunnen zijn dat die persoon vergeetachtig wordt, gaat liegen en bedriegen en duidelijke veranderingen in het dagelijks gedrag vertoont. Dat kan zich uiten in angst, depressie maar vaak ook agressie. De betreffende persoon aanspreken op zijn gedrag kan leiden tot flinke ruzies die door de invloed van de drank soms zeer gewelddadig gedrag met zich meenemen.

Is opname in een kliniek nodig om van mijn verslaving af te kunnen komen?

Opname in een kliniek is zeker niet altijd direct de eerste stap die wordt genomen. Wanneer je vermoedt een alcoholprobleem te hebben en dit erkent ben je al een eind op de goede weg. Als je dan ook nog zelfstandig op zoek gaat naar hulp is de kans groot dat je met een goede coaching van de verslavingszorg het probleem weer de baas kan worden. Helaas erkennen veel alcoholverslaafden hun probleem niet en zoeken dus ook niet zelfstandig naar hulp. In deze gevallen kan opname in een afkickkliniek de beste oplossing zijn. Dat kan in Nederland zijn maar ook in het buitenland. Hier staan professionele coaches 24/7 voor je klaar.

 

Meer blogs lezen op betekenis van? Misschien is de betekenis van anijsdrank iets voor jou!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: