Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van draaitabellen in Excel

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
5
(1)

Excel is een programma dat kan worden gebruikt om data mee te analyseren. De draaitabellen in Excel maken het makkelijker om gegevens op een visuele manier weer te geven. De draaitabel zelf bestaat uit drie onderdelen. Ten eerste is er de bovenste reeks. Deze rij bevat meestal een aantal kolomtitels. Ten tweede is er de eerste kolom. Deze kolom bevat vaak een dik gedrukte cijfers. Deze cijfers geven vaak de volgorde van de informatie weer. Deze kolom echter ook titels weergeven. Deze titels kunnen dan vervolgens in een grafiek worden weergeven. Door te werken met een draaitabel zorgt gebruiker ervoor dat de gegevens op een juiste manier kunnen worden omgezet tot een grafiek.

Hoe maak je een draaitabel?

Een draaitabel maak je door binnen Excel een tabel te selecteren. Vervolgens kan via invoegen > draaitabel een draaitabel maken. In het scherm dat nu wordt weergegeven kan de gebruiker de gegevens selecteren. Dit zijn de gegevens die geanalyseerd dienen te worden. De selectie kan worden toegepast door op de peil te drukken binnen het zoekvak Tabel/bereik. Vervolgens controleert de gebruiker of deze selectie klopt. Vervolgens klikt de gebruiker op “OK”. De draaitabel is nu gemaakt en klaar. Binnen het veld draaitabelvelden kan de gebruiker nu kiezen welke gegevens er worden weergegeven in de draaitabel. Zo kan de data eenvoudig worden geanalyseerd.

Bij een in Excel is iedereen gebaat

Veel mensen geven vaak aan dat zij moeite hebben met Excel. Het zou daarom ook verstandig zijn om een cursus Excel te krijgen van een excel specialist. Het voordeel van een excel specialist is dat deze persoon alle ins en outs van Excel kent. Deze specialist kan iedere beginner helpen met vragen. Voor bedrijven zou het verstandig zijn om minimaal één en het liefst meerdere Excel specialisten in dienst te hebben. Deze vaardigheid kan namelijk heel veel bijdragen aan de diverse processen binnen het bedrijf. Door een goede kennis van Excel kan data sneller en beter worden geanalyseerd. Dit zorgt uiteindelijk voor betere strategische beslissingen die uiteindelijk weer bijdragen aan de winstgevendheid van het bedrijf. De excel specialist van het bedrijf gebruikt dan bijvoorbeeld de draaitabellen om de data te analyseren zonder moeite.

Word en PowerPoint

Naast Excel is het ook verstandig om medewerkers binnen het bedrijf een basiscursus Word en PowerPoint aan te bieden. Veel medewerkers werken vaak dagelijks met deze onderdelen van MS Office. Toch blijkt vaak dat er veel tijd kan worden bespaard als mensen snappen hoe de Word en PowerPoint werken. Dit bespaard het bedrijf uiteindelijk weer over overuren omdat iemand niet precies weet hoe iets werkt.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: