Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van de douglasspar

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Veel klussers en hoveniers maken de laatste tijd gebruik van Douglas hout, maar wat kan je doen precies met dit type houtsoort? Douglas is een houtsoort, afkomstig van de douglasspar.

Waar komt het vandaan?

Het hout is afkomstig vanuit Duitsland en Frankrijk, tegenwoordig is het ook in Nederland te vinden in hoogseizoenen. In elke provincie heb je een aantal houthandels waar je het hout kan vinden en ophalen. Ook kan je het hout direct online bestellen via webshops.

Hoe lang gaat Douglas hout mee?

Het hout gaat zeker onbehandeld 10-15 jaar mee. Wanneer je het hout gaat behandelen kan deze zeker minimaal 15 tot 20 jaar mee. Het is een goede alternatief voor Eikenhout. Ook heeft Douglas hout een warme volle sfeer gevoel. Je kan er o.a. tuinhuizen, veranda’s en mooie schuttingen meebouwen. Bovendien is het een erg duurzame houtsoort die vaak gebruikt wordt in tuinen. Tip om ook je Douglas planken mee op te bouwen.

Met de tijd zal het Douglas hout vergrijzen. Door gebruik te maken van slimme UV Olie kan je het hout weer een nieuw leven inblazen. Dit zorgt ervoor dat het hout weer opgeladen wordt. Weet jij niet hoe je dit precies moet doen? Op het internet vind je genoeg interessante feitjes over hoe jij je tuin kan opfrissen met Douglas.

Hoe kan ik het bewerken?

Je kan het type houtsoort heel eenvoudig bewerken met zaagmachines. Bij tuinhout Compleet kunnen wij dit zeker voor je doen in onze eigen zagerij. Zo kan je Douglas hout in elk formaat verkrijgen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: