Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van Domain Name System

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

In de ICT zijn er veel verschillende termen waarmee gewerkt wordt. Tijdens ICT werving voor nieuw personeel is het ook belangrijk dat je deze termen kent. Als je iemand bent die graag meer wilt weten over ICT of de termen kunnen we met deze blog op weg helpen. In deze blog gaan we het hebben over de Domain Name System. Als je iemand wilt bellen door de naam op te zoeken in je contacten kan je met de klik van een vinger deze persoon bellen. Ook door de naam van een site in te tikken ben je zo op de juiste website beland. Websites en nummers werken allemaal met nummers. Deze nummers worden IP adressen genoemd. Natuurlijk moeten deze lijsten wel worden bijgehouden. Hiervoor is de DNS is het leven geroepen.

 

Wat is Domain Name System nou precies?

Als je werkt met Domain Name System ben je bezig met het omzetten van website namen naar numerieke IP adressen. Zo kun je het internetverkeer retourneren. Voor elke URL die je intypt moet de computer die eerst met Domain Name System omzetten in een IP adres voordat hij een verzoek verstuurt om gegevens van een andere server af te halen. Iedere keer als jij op een linkt klikt of een nieuw webadres intypt blijft dit proces zich herhalen.

 

Mogelijkheden DNS

Kiezen voor DNS bij ICT werving kan veel voordelen met zich meenemen. Toch kunnen er zich een aantal nadelen voordoen. Hackers en cybercriminelen kunnen verschillende aanvallen in je computer uitvoeren doordat elke URL verbinding met internet is verbonden. Een voorbeeld hiervan is het krijgen van een email. Hierin kan een link staan met een website die een malware op je toestel installeert. Door deze malware kan je hele computer worden overgenomen en heb je geen controle meer.

 

Installeren DNS

Een DNS server is een ander soort computer deze heeft natuurlijk verschillende speciale functies. Je kunt een account nemen bij een hosting bedrijf en hun installeren dan de DNS servers voor jou. Je kunt het natuurlijk ook zelf doen als je totale controle wilt over hoe de systemen geconfigureerd worden. Toch heeft een het meer zin om een hosting bedrijf dit voor je te laten doen als je zelf niet genoeg kennis hebt. Als je het een hosting bedrijf laat doen is de kans groter dat er een goede snelheid en veiligheid is. Dit is natuurlijk belangrijk voor je website.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Techniek & Wetenschap
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: