Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van DLNA

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een wereld zonder smartphones is tegenwoordig lastig voor te stellen. De meeste mensen zijn wel in het bezit van een smartphone. Ieder jaar weer brengen fabrikanten nieuwe telefoons uit met telkens weer nieuwe functies en mogelijkheden. Ook worden er vaak al bestaande functies geüpdatet. Voor de techneuten onder ons zullen veel van deze functies, die vaak met een afkorting aangeduid worden, duidelijk zijn. Echter zullen er ook veel mensen zijn die in eerste instantie niet weten waar een bepaalde afkorting voor staat. Een van deze afkortingen is DLNA, maar wat is het nu eigenlijk?

Veel nieuwe televisies en de beste smartphones beschikken over DLNA. DLNA staat voor Digital Living Network Alliance. Dit betekent eigenlijk dat het mogelijk wordt om verschillende apparaten met elkaar te laten communiceren. Wanneer je dus beschikt over een van de beste smartphones en een redelijk nieuwe televisie hebt, dan is het mogelijk om foto’s en video’s vanaf je smartphone naar de televisie te streamen. Zo hoef je niet meer eerst al jouw bestanden op een usb-stick te zetten, om deze vervolgens in de tv te steken. Met DLNA sta je direct in verbinding met al jouw apparaten.

Het ontstaan van DLNA

De techniek achter DLNA is nog niet zo oud. In het jaar 2003 gingen enkele bedrijven samenwerken om een nieuwe communicatiemethode te ontwikkelen voor de communicatie met apparaten in huis. De bedrijven die hier aan meewerkten zijn grote spelers op het gebied van techniek. Denk hierbij aan Philips, Microsoft, Sony, Intel en ga zo maar door. Inmiddels doen er al meer dan tweehonderd bedrijven aan mee om dit idee telkens verder te verbeteren. Het doel blijft om makkelijk media draadloos te kunnen streamen met elkaar. De techniek werd eerst doorgevoerd op smartphones, daarna pas geïntegreerd op smart televisies.

De mogelijkheden

Zoals eerder al besproken is, moeten beide apparaten die gebruikt willen worden beschikken over de DLNA-techniek. Deze apparaten kunnen smartphones, tablets of televisies zijn. Om DNLA te gebruiken moeten beide apparaten aanstaan. Zodra jouw telefoon of tablet verbonden is met de tv, kun je gewoon nog met de telefoon of tablet de bediening regelen. Zo kun je makkelijk scrollen en functies aanklikken, zonder de afstandsbediening van de tv nodig te hebben.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

bedsprei
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: