Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van dierenverzekering

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Nederland telt miljoenen huisdieren. Net als bij mensen hebben dieren medische zorg nodig. Een dierenarts zal over het algemeen een huisdier zo’n 1 tot 2 keer per jaar willen zien voor de jaarlijkse controle. Hier krijgt je huisdier de nodige inentingen, cocktails en wordt je dier nagekeken tbv de algehele gezondheid. Het is belangrijk om naar iedere controle te gaan, om te zorgen dat beginnende klachten en/of ziekten snel kunnen worden verholpen en het dier er zo min mogelijk last van heeft.

Medische kosten

Naast de jaarlijkse controle kan het voorkomen dat je één of meerdere keren in een jaar naar de dierenarts moet omdat je huisdier ziek is of een ongeval heeft gehad. Hoewel dit niet te hopen is, gebeurt het regelmatig en hier moet je dus altijd rekening mee houden. Zeker bij ouder wordende huisdieren neemt de kans op bepaalde ziektes en aandoeningen toe. Ook zijn bepaalde honden- en kattenrassen gevoeliger voor bepaalde ziektes en aandoeningen dan andere rassen. Zo komt bijvoorbeeld bij grote honden vaker heupdisplasie voor dan bij kleine honden. En een konijn dat buiten leeft krijgt sneller de konijnenziekte dan een dat binnen leeft.

Zorgkosten huisdier gedekt

Als je met een ziek huisdier naar de dierenarts gaat kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Een operatie zoals bijvoorbeeld bij een maagkanteling kan je als snel 1500 tot 2000 Euro’s kosten. En als je huisdier een tumor heeft die verwijderd moet worden dan ga je al snel richting de drie tot 5 duizend Euro. Hiervoor is het handig om een huisdierenverzekering af te sluiten. Zo voorkom je dat je hele spaarrekening geleegd wordt door de dierenarts. Wel is het raadzaam om de dierenverzekeringen te vergelijken want de verzekeraars hanteren ieder andere voorwaarden. Bij de ene verzekeraar mag je bijvoorbeeld €3000 per jaar declareren terwijl de andere maximaal €5000 stelt. Zo is in het ene pakket een bepaalde aandoening uitgesloten en bij het andere niet. Vergelijken loont dus zeker.

Bronnen:
https://tinki.nl/huisdierenverzekering & https://paperclipvogel.nl/

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: