Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van dermatitis

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Dermatitis is een verzamelnaam voor verschillende huidaandoeningen of huidontstekingen. Er is geen specifieke oorzaak aan te wijzen voor dermatitis, het kan namelijk verschillende oorzaken hebben. Zo kan het werken met bepaalde gevaarlijke stoffen op de lange- of korte termijn dermatitis veroorzaken, maar kan er ook zomaar acute dermatitis optreden. In de acute gevallen komen de symptomen in één keer opzetten en ontwikkelen ze zich snel.

Symptomen dermatitis

Er zijn veel verschillende huidaandoeningen die vallen onder dermatitis. Hier horen vanzelfsprekend verschillende klachten bij, maar er zijn wel een paar overkoepelende symptomen te benoemen voor iemand die lijdt aan dermatitis. Zo zijn een rode huid, jeuk of bultjes veelvoorkomende symptomen. Als je last hebt van huidproblemen, is het raadzaam om een arts te bezoeken. Vaak is een simpele behandeling zoals het smeren van zalf een goede oplossing.

Voorbeelden van dermatitis

Zoals gezegd is dermatitis een verzamelnaam van verschillende huidaandoeningen. Hieronder worden enkele voorbeelden gegeven die onder dermatitis vallen:

  • Deze huidontsteking is chronisch. Het wordt veroorzaakt doordat de huid op bepaalde plaatsen te veel nieuwe huidcellen aanmaakt.
  • Deze uitslag komt bij vrijwel elke baby wel eens voor. Het is zeer ongevaarlijk, maar natuurlijk wel vervelend. De uitslag wordt in de meeste gevallen veroorzaakt wanneer een baby voor een langere periode een vieze luier aanheeft.
  • Eczeem is een oppervlakkige huidontsteking en valt onder dermatitis, maar binnen eczeem zijn er ook weer allerlei verschillende soorten te benoemen.
  • Wanneer iemand ringworm heeft veroorzaakt dit rode kringen op de huid. Ringworm wordt veroorzaakt door een schimmel en is vaak onschuldig. Om te voorkomen dat de ringworm zich uitbreidt, is een behandeling noodzakelijk.

Dermatitis in de veiligheidsinformatiebladen database

Dermatitis kan erfelijk zijn of acuut optreden. Echter kan het werken met gevaarlijke stoffen ook dermatitis tot gevolg hebben. Dit kan zowel op de korte als op de lange termijn voorkomen. Daarom is het van belang dat een werkgever van een bedrijf dat werkt met gevaarlijke stoffen altijd beschikt over een uitgebreide veiligheidsinformatiebladen in de database. In deze veiligheidsinformatiebladen database staat alle benodigde informatie over het werken met gevaarlijke stoffen. De informatie over stoffen die eventueel dermatitis kunnen veroorzaken, dient hier ook in te staan. Zo weten werknemers welke gevolgen het werken met gevaarlijke stoffen zou kunnen hebben en welke veiligheidsmaatregelen nodig zijn.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Gezondheid
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: