Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van dekbed

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Een dekbed is een soort van deken. Het doel van een dekbed is om iemand warm te houden die wil slapen en maakt het makkelijker om een bed op te maken. Er zijn verschillende soorten dekbedden, elk ook met een ander type vulling. Zo heb je een donzen dekbed, gevuld met dons. Of andere vormen van isolering.

Verschillende soorten dekbedden

Er zijn verschillende types dekbed, zo is er het direct gestikte dekbed. Dat is een dekbed vooral voor in de zomer, omdat het dekbed door de stiksels best koud kan zijn. Bij de synthetische dekbedden klitten de vullingen ook zo in elkaar tijdens het gebruik. De bovenkant en onderkant van de tijk, het omhulsel voor het dons, worden niet gestikt bij een kanalendekbed. Maar worden aan elkaar gestikt met soufflets. Deze soufflets dienen ervoor om het dons gelijk te verdelen over het hele dekbed, waardoor er geen koude plekken zijn en er een goede isolatie is. Deze dekbedden kun je ook zowel in de zomermaanden als in de wintertijd gebruiken, omdat ze niet alleen luchtig maar ook isolerend zijn.

Hiernaast heb je ook nog een cassette dekbed, daar is het dekbed in vierkanten gestikt. Redenen hiervoor kunnen zijn dat de vullingen te zwaar zijn voor een kanalensysteem. Het zwaarste dekbed is het vierseizoenen dekbed, bestaande uit twee gestikte dekbedden met verschillende vulgewichten. Het dekbed kan, zoals de naam al suggereert, in vier seizoenen goed werken.

Een dekbed is normaal gevuld met dons, vaak veren en dons van ganzen of eenden. Tussen dons is veel lucht, hierdoor is een dekbed altijd erg luchtig terwijl het toch genoeg warmte kan vasthouden.

Bron: https://www.texelana.nl/

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: