Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van defilé

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
3
(1)

Een defilé of optocht is een georganiseerde trektocht, die meestal wordt gehouden om iets te manifesteren. Een stoet is mogelijk op alle mogelijke manieren en wijzen, zo kunnen voetganger en wagens gebruikt worden, maar ook boten en ballonnen.

Soorten defilé

Een optocht is vaak goed gecoördineerd, omdat de mensen in de stoet een boodschap hebben om naar buiten te brengen. In een stoet kunnen mensen lopen of op een vervoersmiddel zitten, zoals paarden.

Er zijn veel verschillende soorten optochten, hier een paar genoemd. Een bloemencorso is een optocht waar praalwagens versierd met bloemen een bepaalde afstand afleggen. Wij in Nederland hebben zelfs het grootste bloemencorso in Nederland, dat in Zutphen. Maar er zijn ook verschillende soorten parades. Vaak zijn parades militair, waar soldaten en legervoertuigen een weg afleggen. Je hoeft alleen maar te kijken naar landen als Noord-Korea of Rusland om te zien hoe groot deze parades kunnen zijn. In Nederland hebben wij dan bijvoorbeeld Veteranen dag, waar veteranen een optocht houden.

Een defilé, zoals in de titel staat, is anders dan normale optochten. Hier draait het vaak om een eerbetoon aan bijvoorbeeld gevallen soldaten of aan slachtoffers van oorlog. Wij in Nederland hebben vaak rond 4 en 5 mei een defilé, om onze doden tijdens de tweede wereldoorlog te herdenken. Maar tijdens een defilé kunnen ook andere zaken worden herdacht, zoals de oprichting van een stad of het einde van een oorlog. Onder deze vorm van optochten rekenen wij stille tochten, die vaak gehouden worden na geweld om zo slachtoffers te herdenken. Deze vorm van optochten vallen dus vooral onder de droevige soorten.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 3 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Overig
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: