Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van decoupeerzaag

Inhoudsopgave

Leestijd: 3 minuten
0
(0)

Veel mensen vragen zich af wat de betekenis is van de term “decoupeerzaag” en waarvoor je dit gereedschap kunt gebruiken. Dit is een zeer logische vraag, er zijn immers dusdanig veel verschillende soorten zagen die je als doe-het-zelver kunt gebruiken. Daarom gaan we in dit artikel niet alleen in op de betekenis van de term decoupeerzaag maar leggen we ook uit waarvoor je deze zagen kunt gebruiken en welke keuzemogelijkheden je hierin hebt.

Wat is een decoupeerzaag?

Een decoupeerzaag is en zaag die voorzien is van een kort zaagje die verticaal in de machine kan worden ingebracht. In de meeste gevallen heeft het zaagje een lengte van 5 tot 10 cm en is deze ongeveer een halve centimeter breed. Het grote voordeel van deze maatvoering van de zaag is dat je tijdens het zagen vrij makkelijk van richting kunt veranderen. Decoupeerzagen kunnen dan ook uitstekend gebruikt worden voor het zagen van bochten in materialen als hout en tegels. Je kunt een decoupeerzaag dan ook gerust zien als een gemotoriseerde figuurzaag. Daarnaast kan een decoupeerzaag worden gebruikt om snel een houten balkje in te korten als dit niet op de millimeter nauwkeurig uitgevoerd hoeft te worden. Het is bijvoorbeeld erg lastig om met een decoupeerzaag een lastige zaagsnede te maken.

Hoe zien decoupeerzagen eruit?

Een leuke fun fact is het feit dat de allereerste decoupeerzaag een omgebouwde naaimachine was. In de jaren 40 kwam een Zwitserse ingenieur op het idee om de naald van de naaimachine van zijn vrouw te vervangen voor een klein zaagblad. Deze constructie werkte zo goed om ronde vormen uit hout te zagen, dat het idee de basis vormde van de decoupeerzagen die we nu kennen. Uit deze geschiedenis is het eenvoudig een beeld te vormen hoe decoupeerzagen eruit zien. Een decoupeerzaag is een compact stuk gereedschap waarbij het zaagje zo’n 7 tot 8 centimeter onder het voetblad uitsteekt. Daarnaast beschikken decoupeerzagen over een motorgedeelte en een handvat die je 45 tot 90 graden kunt draaien ten opzichte van het voetblad. Hiermee kun je de materialen desgewenst in verstek zagen.

Verschillende soorten decoupeerzagen

Als je op zoek bent naar een geschikte decoupeerzaag, heb je verschillende keuzemogelijkheden. Je kunt onder andere de keuze maken voor een accu decoupeerzaag of een bedrade optie. Als je kiest voor een van de accu aangedreven modellen heb je alle (letterlijke) vrijheid om je klus op een veilige manier uit te voeren. Daarnaast ben je niet afhankelijk van een beschikbaar stroompunt. Uiteraard speelt het vermogen van de machine ook een belangrijke rol bij je keuze voor een geschikte decoupeerzaag. Een decoupeerzaag met een vermogen van 400 Watt is geschikt voor de meeste klussen. Voor het zagen van dikke metaalplaten is het beter om te kiezen voor wat meer vermogen. In dat geval is het prettiger om een vermogen van 600 Watt tot je beschikking te hebben. Daarnaast maak je een praktische keuze als je kiest voor een decoupeerzaag met een stofzak en verlichting. Je hebt dan goed zicht op je werk en voorkomt dat je veel opruim/schoonmaakwerkzaamheden achteraf hebt.

Waarom de beste decoupeerzaag een instelbare zaagsnelheid heeft

Ben je op zoek naar de beste decoupeerzaag? Dan is deze machine voorzien van een instelbare zaagsnelheid. je kunt de zaagsnelheid dan aanpassen op het materiaal dat je gaat zagen. Als je hard materiaal gaat zagen, kun je dit het beste op een lage snelheid doen. Materialen als plaatmateriaal kunnen op een hogere snelheid gezaagd worden. Een andere functionaliteit waarover de beste decoupeerzaag zeker over beschikt is een pendelstand. Als deze stand gekozen wordt, beweegt de zaag niet alleen op en neer maar gaat de zaag ook van achter naar voren. Op die manier kun je op de meest efficiënte manier je klus uitvoeren en dat is uiteraard wel zo praktisch!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Overig
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: