Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van de sport genaamd padel

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

In veel huishoudens is de sport padel nog een onbekend concept. Het is tegenwoordig een sport die steeds populairder wordt in Nederland. Padel is een racket- en balsport. Padel wordt gespeeld op een speelveld, dat omringd is door een glazen wand. Het is een mix tussen tennis en squash. Bij padel is het de bedoeling dat de bal als eerst de grond raakt. De bal mag dus niet via de muur de grond raken. Nadat de bal op de grond gestuiterd is, is het toegestaan om de bal tegen de muur te laten stuiteren en dan vervolgens terug te slaan naar de overkant. Het gevolg hiervan is langere rally’s. Tactiek staat bij dit spel dan ook boven kracht, omdat de bal in veel gevallen weer terug weet te komen. Padel wordt zowel recreatief als competitief gespeeld.

Geschiedenis

Ondanks dat padel een nieuwe opkomende sport is, is padel ontstaan in 1969 in Acapulco, een badplaats in Mexico. Het spel werd bedacht door een rijke zakenman genaamd Enrique Corcuera. Enrique had niet genoeg plek in zijn huis om een tennisbaan te maken, dus besloot hij om een kleiner veld te plaatsen en daar een nieuw concept voor te verzinnen. Daarbij bedacht Enrique ook dat het gebruik van houten rackets beter was dan tennisrackets. Na de introductie van padel aan meerdere vrienden, introduceerde een vriend van Enrique de sport in Spanje. In Spanje groeide dit uit tot een elite sport die voornamelijk beoefend werd door rijke Spanjaarden. Na Spanje werd het spel geïntroduceerd in Argentinië waar padel uitgroeide tot een nationale sport.

Het speelveld

Bij een dubbelspel is het veld 10 bij 20 meter, bij enkel spel is dit 6 bij 20 meter. De twee speelhelften wordt verdeeld door een net. Daarbij is elke speelhelft verdeeld in drie vlakken: een achtervlak en twee voorvlakken. Dit is dezelfde indeling als een tennisveld, alleen met verschillende afmetingen. Zoals bij tennis en badminton zijn de lijnen deel van het veld. Dit wil zeggen dat wanneer de bal de lijn raakt, deze als in wordt gerekend. Padel wordt zonder scheidsrechter gespeeld om het element van fair play te benadrukken.

Padel is momenteel nog steeds een opkomende sport. Het zal daarom ook niet vanzelfsprekend zijn dat er een padel vereniging bij jou in de buurt ligt. De vraag en interesse in padel is ontzettend groot, zo bieden sommige scholen padel ook aan onder studenten. Ben je naast het padellen ook zeer actief met andere sporten? Zorg dan dat je genoeg energie binnen krijgt voor je lichaam door middel van proteïne.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: