Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van de RDW OVI check

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Ben jij iemand die een auto in bezit heeft of een ander motorvoertuig? Dan is het belangrijk om voldoende informatie te achterhalen en hiermee een prettige rit te hebben. Gelukkig is Online Voertuig Informatie beschikbaar, dit is een databank waar je alle informatie over geregistreerde voertuigen kan vinden in Nederland. De wetten in Nederland stellen iedere automobilist verplicht om deze kennis te vermelden, waardoor RDW OVI een belangrijke databank is. Je kan daadwerkelijk alle gegevens van automobilisten vinden en tevens je eigen gegevens invoeren.

Overzicht in de gegevens

Wat betreft de databank geldt dat er vele gegevens beschikbaar zijn. Om een overzicht te krijgen in deze gegevens is het van belang om gebruik te maken van verschillende categorieën. Dit creëert immers een overzicht te midden van de chaos. Je kan op basis van filters een overzicht creëren en hierin kijken naar de basis, motor en milieu, technisch en fiscaal. Dit zijn de categorieën die gelden bij de website en veel informatie over de auto verschaffen. Er is gelukkig op de website informatie te vinden voor extra toelichting wat betreft deze categorieën.

Toelichting over de categorieën

Er is veel informatie beschikbaar in de databank. Onder de basisinformatie vallen de categorieën algemeen, vervaldata en historie en de gewichten van auto’s. Deze informatie is belangrijk om te weten voorafgaand aan het maken van een aankoop. De auto die je koopt moet immers kunnen passen in bijvoorbeeld de garage. Daarnaast wordt de status van het voertuig vermeld, waardoor je de waarde van deze auto in kan schatten.

Motor en milieu

Een andere categorie die voorkomt is motor en milieu. Hierin wordt informatie vermeld die betrekking heeft tot milieubewust rijden. Het zuinigheidslabel en het gemiddelde brandstofgebruik van de auto wordt bijvoorbeeld vermeld. Ten slotte kan je onder de technische categorie achterhalen hoeveel zitplaatsen en wielen er zijn. Daarnaast is fiscale informatie beschikbaar, met betrekking tot de belasting die je moet betalen over de auto.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: