Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van de crèche

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Crèche betekent letterlijk ‘de verblijfplaats van kinderen’ of ‘kinderverblijfplaats’. Ben je opgegroeid met ouders die beide een drukke baan hadden doordeweeks, dan ben je waarschijnlijk wel eens bij de crèche geweest. In Nederland staat de crèche beter bekend als kinderdagverblijf. Hier brengen ouders hun kinderen naartoe wanneer er niemand thuis kan zijn om op ze te letten. Meestal kunnen hier kinderen terecht die 0 tot 5 jaar oud zijn, voordat ze naar de basisschool gaan. Als ouder kun je helemaal zelf bepalen hoe vaak je jouw kind naar de crèche blijft. Het kinderdagverblijf heeft haar openings- en sluitingstijden afgestemd op de gebruikelijk 9 tot 5 werkweek. Zo krijgen ouders de kans om hun kind(eren) net voor af te zetten en na het werk weer op te halen.

Vaak is de crèche de oplossing voor jonge kinderen tot een jaar of 5. Nu is niet iedereen fan van de crèche en zijn er ook andere oplossingen. Als je het vertrouwt kun je er ook voor kiezen om een oppas in te huren om op je kind(eren) te passen. Tegenwoordig is het eenvoudig om zo’n oppas te vinden. Vroeger moest dit allemaal schriftelijk, met een verzoekje op het bord bij de supermarkt bijvoorbeeld. Anno 2020 is dit gelukkig wat simpeler.

Oppas zoeken

Woon je in een grote stad, dan is het helemaal eenvoudig. Veel van deze steden hebben een eigen pagina waar geïnteresseerde zich beschikbaar kunnen stellen voor oppaswerk. Een goed voorbeeld is de stad Apeldoorn. Oppas Apeldoorn nodig? Dan kun je naar de oppas-pagina van deze stad gaan.

Let wel op bij het aannemen van een Oppas in Apeldoorn. Je kunt niet zomaar iedereen vertrouwen, zeker niet iemand die op jouw kinderen moet passen. Vaak kiezen ouders voor tienermeisjes van 14 tot 20. Deze zijn zorgzaam en kunnen vaak goed met de kinderen omgaan.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: