Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van de Bermudadriehoek

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

De Bermudadriehoek is een figuurlijke driehoek tussen de stad Miami in Florida (Verenigde Staten), de Bermuda-eilanden en het eiland Puerto Rico. Deze driehoekstructuur is berucht doordat er in dit gebied vliegtuigen en schepen op mysterieuze wijze zouden zijn verdwenen. Deze verdwijningen worden toegeschreven aan buitenaardse leven of paranormale verschijnselen. De eerste verdwijning in deze driehoek kwam voor in een artikel gepubliceerd in The Miami Herald in 1950. De eerste gebeurtenis waarvan ooggetuigen zeggen dat het een paranormale oorzaak zou kunnen hebben, kwam echter pas twee jaar later voor. Sindsdien zijn er veel meer artikelen geschreven waarin er wordt gespeculeerd over de vreemde verdwijningen in dit gebied van de Atlantische Oceaan.

Verklaringen voor Bermudadriehoek verdwijningen

De verdwijningen van schepen en vliegtuigen in de Bermuda driehoek zouden te verklaren zijn aan de hand van overgebleven technologie van de verdronken stad Atlantis, dat invloed zou hebben op het gebied. Een andere verklaring is dat Ufo’s het gebied regelmatig zouden bezoeken en zo schepen en vliegtuigen zouden laten verdwijnen. Dit idee is terug te zien in de filmwereld: de regisseur Steven Spielberg gebruikt deze verklaring voor zijn film Close Encounters of the Third Kind . Andere verklaringen voor de mysterieuze verdwijningen zouden zijn dat er in de Bermudadriehoek unieke, onverklaarbare krachten zouden heersen, of dat de driehoek een soort wormgat zou zijn naar een andere dimensie.

Echter, het idee dat er in de Bermudadriehoek gebeurtenissen zouden plaatsvinden van een paranormale aard of vanwege buitenaardse activiteit, werd al snel bekritiseerd. Zo zouden kompassen in dit gebied spontaan niet meer werken. Dit is te verklaren doordat het echte noorden en het noorden dat kompassen volgen niet hetzelfde zijn. Dat een kompas in een regio even niet goed werkt, kan dus liggen aan het feit dat mensen dit niet zouden beseffen. Daarnaast zou de golfstoom zorgen dat schepen, en vliegtuigen die in het water willen landen, veel moeite hebben met de mate van watercirculatie in het gebied. Ook staat het gebied bekend om zijn vele orkanen en dat het weer snel kan omslaan. Tot slot zouden er op deze plek methaanbubbels kunnen ontstaan vanuit de bodem van de zee. Deze methaanuitbarstingen zouden sterk genoeg zijn om een schip heel snel te laten zinken, omdat het door de gasuitbarstingen niet meer voldoende kan drijven op het water.

Ondanks de natuurlijke verklaringen blijft de Bermudadriehoek veel mensen fascineren. Nu weet je meer over deze mysterieuze plek!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Overig
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: