Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van dakrenovatie kosten

Inhoudsopgave

Leestijd: 3 minuten
0
(0)

Een dakdekker voert verschillende specialistische werkzaamheden uit zoals bijvoorbeeld onderhoud aan het dak, grondige schoonmaak, lekdetectie en jaarlijkse inspecties. In sommige gevallen is een dak verouderd of in slechte staat door weersomstandigheden en is op korte termijn een dakrenovatie nodig. Dit houdt in dat het dak geheel moet worden vernieuwd door bijvoorbeeld de dakpannen te vervangen en een nieuw isolatiesysteem te plaatsen. Een gemiddeld dak heeft een levensduur van rond de 25 jaar. Het kan dus zijn dat je helaas de pech hebt dat de staat van je dak door veroudering is verslechterd en zijn beste tijd heeft gehad, en dat het dus noodzakelijk is om een renovatie uit te besteden. Ontdek in dit artikel alles over dakrenovaties en de kosten.

Mogelijke redenen om je dak te laten vernieuwen

Het is belangrijk en zinvol om op tijd een dakdekker in te schakelen die de situatie beoordeelt en de nodige herstelwerkzaamheden uitvoert als blijkt dat jouw dak in matige of slechte staat verkeert. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom het nodig is om een gedeeltelijke of volledige renovatie uit te laten voeren. Dit kan zijn door het ontbreken van dakpannen, een beschadigd of een vervuild dak. Wellicht is het hout gaan rotten, of is je dak om andere redenen zeer verouderd. Met een specialistische renovatie aan de buitenkant voorkom je dus grotere problemen zoals lekkages die de constructie van het dak op de langere termijn in gevaar brengen, en misschien ook naar de binnenkant van de woonruimte kunnen treden. Soms is daarnaast het huidige isolatiesysteem gedateerd waardoor je last hebt van veel vocht in huis, dit kan op de lange termijn grote schade veroorzaken. Door middel van het laten plaatsen van een nieuw energiezuiniger isolatiesysteem kun je uiteindelijk flink besparen op energiekosten en investeer je ook in een gezond en comfortabeler leefklimaat en energiezuiniger wonen.

Wat gebeurt er tijdens een dakrenovatie?

De werkzaamheden die de dakdekker uit zal voeren om de renovatie te realiseren zijn uiteenlopend en hangen af van de problemen, situatie en je type dak. Soms moeten er alleen bepaalde delen aan de buitenste laag worden vervangen of hersteld, maar het kan ook zijn dat alle oude dakpannen worden verwijderd en vervangen worden door nieuwe. Een ander renovatieproject kan zijn het plaatsen van een onderdak. Deze dient als beschermingslaag tussen de buitenste laag(de dakbedekking) en het isolatie materiaal. Een onderdak is nuttig om belangrijke onderdelen te beschermen tegen vuil van buitenaf en wind en regen.

Kosten

Voor een dakrenovatie aan een hellend dak betaal je gemiddeld 75 tot 125 euro per m2. Bij een plat dak ligt dit tussen de 75 tot 100 euro per m2. Het uurtarief dat je betaalt aan de dakdekker voor grote projecten zoals een renovatie, ligt rond de 40 euro per uur gemiddeld. Deze tarieven kunnen per bedrijf en per zelfstandige verschillen. Deze kosten zijn een combinatie van arbeidskosten, materiaalkosten en voorrijkosten in een. Hieronder zie je een algemene prijzentabel voor 2022 per type dakbedekking:

Kosten dakbedekking 2022

Dakbedekking Prijs per m²*
Plat dak
Bitumen -€ 45
Pvc -€ 55
EPDM -€ 50
Hellend dak
Dakpannen €50,- tot €60,-
Rieten dak -€ 100
Metaal zoals aluminium of koper €75,- tot €120,-

*Let op: dit gaat om de gemiddelde kosten per vierkante meter.

Besparen op kosten

Er zijn een aantal manieren om zo voordelig mogelijk uit te zijn als het gaat om de dakrenovatie kosten. Soms kun je subsidie aanvragen voor een energiebesparend isolatiesysteem via de gemeente. Daarnaast is het verstandig om van te voren een prijsofferte aan te vragen en te vergelijken hoe je het goedkoopst uit bent. Wanneer je in een rijtjeshuis of in een twee onder een kapwoning woont, kun je de kosten met de buren delen. Met zogenaamde kwantumkorting bespaar je een hoop geld! Ook is het vaak het goedkoopst om een vakman uit jouw regio te kiezen, om op voorrijkosten te besparen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: