Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van DAB+ radio

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

DAB+ radio (Digital Audio Broadcasting) is de opvolger van FM. Beide signalen worden ontvangen uit de ether, maar zoals de naam al doet vermoeden gaat dit via DAB+ digitaal, waar dit bij FM nog analoog gaat. Vandaar dat de FM-frequentie over een aantal jaar vervangen gaat worden door DAB+. Maar wat houdt DAB+-radio nou eigenlijk in?

Dezelfde ether, meer mogelijkheden

Met DAB+ heb je eigenlijk een uitgebreidere versie van je huidige radio. Doordat beide signalen worden opgevangen uit de ether, heb je op DAB+ alle zenders die je ook op je FM-radio vond. Daarnaast is er op de digitale ether veel meer ruimte voor verschillende zenders om uit te kunnen zenden.

Op de digitale ether voor DAB+ komen steeds meer radiostations te staan, terwijl er bij FM langzaam maar zeker radiostations beginnen te verdwijnen vanwege het uitrangeren van deze frequentie. Je hebt met DAB+ daardoor keuze uit veel meer radiostations. Door het digitale signaal is de geluidskwaliteit van DAB+ ook merkbaar beter dan dat van FM. En zeker niet onbelangrijk: signalen via de ether zijn gratis, dus betaal je niks extra’s voor DAB+. Je haalt dus veel meer mogelijkheden uit de ether, zonder daarvoor te betalen.

Hetzelfde, maar toch anders

Naast hetzelfde gebruik van de ether, verschilt ook het gebruik van een DAB+-radio niet zoveel met een FM-radio. Al je favoriete radiostations zijn natuurlijk nog steeds te vinden, alleen gaat dit net anders dan je gewend bent. In plaats van het opzoeken van de FM-frequentie, kan een DAB+-radio direct alle zenders uit de ether halen. Je kunt de resultaten vervolgens op verschillende manieren, waaronder alfabetische volgorde of op genre, laten ordenen en vervolgens je zender kiezen via het display. Naast deze nieuwe truc is het de bedoeling dat DAB+ steeds meer gaat kunnen, waaronder het inzetten van een communicatiesysteem.

Dit systeem kan allerlei soorten relevante informatie voor jou filteren en aan je laten horen, waaronder informatie over de verkeersdrukte, de weersvoorspelling of informatie over de omgeving waarin je je bevindt. Radio luisteren via DAB+ wordt dus compleet anders, terwijl er voor jou als gebruiker eigenlijk maar weinig veranderd.

Toch liever gewoon eenvoudig online radio luisteren in plaats van een nieuwe DAB+ radio kopen? Bekijk dan eens de eenvoudige radio website Online-Radio.nl.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: