Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van Cyprus

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat is Cyprus?

Cyprus of officieel de Republiek Cyprus genoemd, is een eilandstaat in de oostelijke Middellandse Zee. Het is het op twee na grootste en derde meest bevolkte eiland in de Middellandse Zee en ligt ten zuiden van Turkije; ten westen van Syrië; ten noordwesten van Libanon, Israël en Palestina; ten noorden van Egypte; en zuidoosten van Griekenland. Nicosia is de hoofdstad en grootste stad van het land.

Al vroeg bewoond en erg gewild

De vroegst bekende menselijke activiteit op het eiland dateert van rond het 10e millennium voor Christus. Archeologische overblijfselen uit deze periode omvatten het goed bewaarde neolithische dorp Khirokitia, en Cyprus herbergt enkele van de oudste waterbronnen ter wereld.  Cyprus werd in het 2e millennium voor Christus in twee golven beslecht door Myceense Grieken. Als strategische locatie in het oostelijke Middellandse Zeegebied werd het vervolgens bezet door verschillende grootmachten, waaronder de rijken van de Assyriërs, Egyptenaren en Perzen, van wie het eiland in 333 voor Christus werd veroverd door Alexander de Grote. De daaropvolgende heerschappij van het Ptolemeïsche Egypte, het Klassieke en Oost-Romeinse rijk, Arabische kalifaten voor een korte periode, de Franse Lusignan-dynastie en de Venetianen, werd gevolgd door meer dan drie eeuwen Ottomaanse heerschappij tussen 1571 en 1878.

Populaire vakantiebestemming

Cyprus is een belangrijke toeristische bestemming in de Middellandse Zee. Met een geavanceerde economie die zowel een hoog gemiddeld inkomen kent als goed scoort op de Human Development Index. Cyprus is sinds 1961 lid van het Gemenebest en was een van de oprichters van de Non-Aligned Movement tot het trad op 1 mei 2004 toe tot de Europese Unie. Op 1 januari 2008 trad de Republiek Cyprus toe tot de eurozone. Daarnaast is het natuurlijk een erg aangenaam eiland om op te vertoeven, te werken en te leven. Overtuigd? Bekijk dan vastgoed op www.scala.cy!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Topografie
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: