Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van Curaçao

0
(0)

Curaçao is een eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee, voor de kust van Venezuela. Met het onbewoonde Klein Curaçao is Curaçao een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Tot 10 oktober 2010 was het een eilandgebied en het grootste eiland van de Nederlandse Antillen.

Klimaat van Curaçao

Op Curaçao is het klimaat tropisch, het hele jaar door heet, met dagtemperaturen variërend van ongeveer 28/29 graden Celsius (82/84 ° F) tussen december en februari tot ongeveer 31 ° C (88 ° F) tussen mei en oktober. Het klimaat is zonnig en droog, in feite valt er ongeveer 550 millimeter (21,6 inch) regen per jaar.

Wat zal ik dragen?

Door het jaar heen volstaat lichte, loszittende kleding en eventueel een lichte regenjas voor onweer, vooral van oktober tot januari. Degenen die gevoelig zijn voor kou, kunnen ‘s avonds een licht sweatshirt meenemen.
Als je naar het rif gaat, mag je snorkeluitrusting meenemen, inclusief waterschoenen of schoenen met rubberen zolen.

Beste moment om Curaçao te bezoeken

De beste tijd om Curaçao te bezoeken is van mei tot november, tijdens het laagseizoen. Gedurende deze maanden vind je de laagste vlucht- en hoteltarieven, met kamers die vaak tot 50 procent lager geprijsd zijn dan in het hoogseizoen (vooral tijdens de zomer).

Aruba of Curaçao?

Qua toerisme is Aruba massiever dan Curaçao, waar het over het algemeen rustiger is. Curaçao bezoeken is in zekere zin als een bezoek aan klein Amsterdam of Nederland, maar dan veel warmer en met veel minder uren in een vliegtuig (als je vanuit Noord-Amerika reist).

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?