Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van cupping therapie

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
5
(1)

Cupping cups zijn kleine glazen of bamboe potjes die gebruikt kunnen worden om zuigkracht op de huid uit te oefenen. Ze maken vaak deel uit van de traditionele Chinese geneeskunde en andere holistische praktijken, maar sinds 2016 worden ze ook gebruikt in de reguliere geneeskunde om spierpijn en ontstekingen te behandelen. Cupping bestaat al duizenden jaren en heeft onlangs een opleving in populariteit gekend dankzij zijn vermogen om fysieke pijn, angst en vermoeidheid te verminderen.

De beker, of het vat zelf, hoeft niet helemaal van glas te zijn. Keramische bekers zijn een goed alternatief voor cupping cups dat bestand is tegen hogere temperaturen dan de meeste andere materialen en niet zo gemakkelijk breekt als glas. Metalen bekers zijn niet zo gebruikelijk, maar ze kunnen ook worden gebruikt; ze hebben echter de neiging om snel warm te worden, dus het is belangrijk om ze in de gaten te houden tijdens cupping-sessies. Hout is niet ideaal omdat het de warmte niet goed geleidt en je hand verbrandt als je het aanraakt terwijl het heet is!

De vorm, grootte en het materiaal van de beker kan variëren, afhankelijk van waar je hem voor nodig hebt.

De vorm, de grootte en het materiaal van de beker kunnen variëren, afhankelijk van waarvoor je hem nodig hebt. Als je geïnteresseerd bent in cupping-therapie voor uw gezondheid, dan is een glazen of keramische beker het beste, omdat die veilig is voor gebruik op de gevoelige huid. Je kunt ook houten of plastic bekers vinden als je die materialen verkiest boven glas of keramiek.

Als je een cupping-set wilt kopen voor gebruik tijdens massage, dan zijn er verschillende vormen beschikbaar: rond, vierkant en rechthoekig zijn allemaal gangbare opties die goed passen in het arsenaal van elke therapeut!

De grootte kan ook belangrijk zijn; grotere cupping cups hebben meer ruimte binnenin en houden vaak meer lucht vast dan kleinere, wat betekent dat ze bij een juiste toepassing meer zuigdruk creëren tegen het deel van je lichaam waarop ze zijn geplaatst (waardoor de circulatie wordt verhoogd). Maar als dit niet aantrekkelijk klinkt, maak je dan geen zorgen, want er zijn ook mini-versies verkrijgbaar die evenveel voordelen bieden, terwijl ze minder ruimte in beslag nemen dan de gewone cupping cups!

Er zijn ook veel verschillende maten bekers beschikbaar.

De grootte van de beker kan de hoeveelheid zuigkracht beïnvloeden, evenals de vorm en het materiaal. Hoe groter een beker is, hoe meer oppervlak er is waar lucht doorheen kan ontsnappen. Als je grote handen hebt of liever hele kleine cups gebruikt, kun je overwegen om kleinere cups te kopen die beter bij je handen passen.

Als je geïnteresseerd bent in cupping-therapie, maar niet zeker weet waar je moet beginnen of welk type het beste bij je past, lees dan verder!

Verschillende cupping cups hebben verschillende toepassingen.

  • Kleinere cups worden gebruikt voor het gezicht en de hals.
  • Grotere cups worden gebruikt op de rug en de benen.
  • Sommige cups zijn ontworpen voor gebruik op specifieke gebieden, bijvoorbeeld de rug of de borst.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: