Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van crematie

Inhoudsopgave

Leestijd: 3 minuten
0
(0)

Een crematie vind plaats in een crematorium. Wat is een crematorium? In de kern is een crematorium een faciliteit waar stoffelijke resten tot as worden gereduceerd. Een crematorium kan echter veel meer zijn dan dat. Een crematorium kan een kapel omvatten, een kijkkamer, faciliteiten waar families een traditionele begrafenis kunnen houden, en kan zich bevinden op een begraafplaats of faciliteit waar de as kan worden bijgezet.

Hoe verloopt het crematieproces?

Stap 1. Identificeren van de overledene

De voorschriften voor de identificatie verschillen van staat tot staat. De individuele instelling bepaalt haar specifieke procedures op basis van aanbevelingen uit de sector, maar identificatie houdt meestal in dat een familielid de identiteit bevestigt. Na bevestiging wordt er een metalen ID-tag op het lichaam geplaatst, die gedurende het hele proces blijft zitten en bij het stoffelijk overschot wordt gelegd voor de laatste verificatie.

Stap 2. Toestemming voor de procedure

Het crematorium moet officiële toestemming hebben om verder te gaan met de crematie. De meeste crematoria vereisen dat de persoon of personen die de laatste voorbereidingen treffen, het papierwerk invullen dat het crematorium toestemming geeft om verder te gaan. (Vergeet niet dat elke staat zijn eigen regels heeft over wie wettelijk bevoegd is om deze beslissingen te nemen). Het papierwerk vraagt ook om informatie over het soort container dat het crematorium moet gebruiken en wie verantwoordelijk zal zijn voor het ophalen van het stoffelijk overschot.

Stap 3. Voorbereiding van het lichaam

De voorbereiding van het lichaam is iets wat de individuele instelling op haar eigen manier kan afhandelen, maar omvat meestal het schoonmaken en aankleden. Bij een gewone crematie wordt het lichaam niet gebalsemd, tenzij de begunstigden hierom vragen voor een publieke bezichtiging of om een andere persoonlijke reden. Sieraden of andere voorwerpen worden uitgedaan om door de dierbaren te worden bewaard, behalve de voorwerpen die op hun verzoek bij het lichaam moeten blijven, en medische hulpmiddelen en prothesen die mechanisch of op batterijen werken, worden verwijderd om een reactie te voorkomen. Ten slotte wordt het lichaam in een vat gelegd dat brandbaar is maar sterk genoeg om het gewicht te dragen.

Stap 4. Overgang naar de crematieruimte

De crematie vindt vervolgens plaats in een speciaal ontworpen oven, een crematiekamer of retort genoemd, en wordt blootgesteld aan extreme temperaturen – tot 1.800 graden Fahrenheit – waarbij alleen as achterblijft. Na de procedure is een afkoelingsperiode nodig voordat het stoffelijk overschot kan worden behandeld.

Stap 5. Afwerking van de overblijfselen

Na de crematie worden de overblijfselen geïnspecteerd op achtergebleven metaalresten. Dit kan het resultaat zijn van zaken als pinnen, schroeven en gewrichten die de overledene tijdens zijn leven operatief heeft laten plaatsen. Metaal wordt met de hand of met sterke magneten verwijderd en vervolgens vaak voor recycling aangeboden. De gecremeerde resten worden vervolgens door een speciale verwerker vermalen tot de uiteindelijke as.

Stap 6. Overbrengen van de as

Tenzij anders bepaald, wordt de as in een urn (of een andere container) geplaatst en teruggegeven aan de familie.

Hoe lang duurt cremeren?

Crematie wordt beschouwd als efficiënter dan traditionele begrafenissen en kan na een overlijden in een kortere tijd worden voltooid. Afhankelijk van factoren zoals de grootte en het gewicht van het lichaam, het type container waarin het lichaam wordt bewaard en de efficiëntie van de geïnstalleerde apparatuur, duurt de eigenlijke crematieprocedure gewoonlijk 2 tot 3 uur voor processen met een vlam en tot 16 uur voor vloeibare crematie (zie hieronder).

Houd er rekening mee dat het crematorium zijn eigen beleid heeft over hoe lang het kan duren voordat het stoffelijk overschot klaar is voor de nabestaanden. Zeven tot tien dagen is geen ongebruikelijke doorlooptijd, en alles hangt af van het beleid en de procedures van de individuele instelling.

Cremeren is populairder aan het worden

Verminderde religieuze gezindheid: Minder dan 40% van de Amerikanen kiest tegenwoordig voor een religieuze begrafenis.
Groeiend milieubewustzijn: Velen kiezen voor crematie om het landgebruik te verminderen, natuurlijke hulpbronnen zoals hardhout te behouden, en chemicaliën te vermijden die geassocieerd worden met het balsemproces. Sommige crematoria werken al geheel zonder fossiele brandstoffen.
Lagere kosten: Crematie is minder duur dan een begrafenis en stelt families nog steeds in staat een traditionele dienst te houden. Met een uitvaartverzekering kan je jezelf verzekeren voor deze kosten.
Meer persoonlijke mogelijkheden: Meer keuzes in het bewaren of uitstrooien van het stoffelijk overschot biedt betekenisvolle opties die de overledene beter vertegenwoordigen.
Flexibele timing: Begrafenissen vereisen meestal onmiddellijke aandacht, terwijl crematie de familie de tijd geeft om samen te komen (als ze verspreid zijn over het land of over de wereld) en definitieve regelingen te treffen als de overledene dat niet van tevoren had gepland

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: