Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van crash dieet

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Iedereen die wil afvallen hoopt natuurlijk dat dit zo snel mogelijk gaat. Veel mensen denken daarom dat een crash dieet dan de uitkomst is. Maar wat houdt een crash dieet nu eigenlijk in en is het eigenlijk wel zo goed voor je?

Wat is een crashdieet

Als je een crash dieet volgt dan wil dat eigenlijk zeggen dat je extreem caloriearm eet. Er wordt van een crash dieet gesproken als je minder dan 1000 kilocalorieën binnen krijgt op een dag. Dit kan ervoor zorgen dat je in korte tijd veel kilo’s verliest. De meeste mensen eten tijdens het dieet maar bepaalde voedingsproducten zoals eieren, fruit of yoghurt. Er bestaan ook varianten waarin alleen shakes gedronken worden.

Wat gebeurt er tijdens een crash dieet

Omdat je zo weinig kilocalorieën binnenkrijgt is het onvermijdelijk dat je op korte termijn een aantal kilo’s gaat kwijtraken. Je lichaam krijgt onvoldoende energie binnen dus is genoodzaakt andere vetten in je lijf te verbranden. Naast vet zal je ook wat vocht kwijtraken. Dit komt door een glucose tekort. Als de glucose in je lijf op is dan gaan de opgeslagen deeltjes zich hechten aan de watermoleculen die bijvoorbeeld in je lever en spieren zitten.

Voor- en nadelen

De voordelen zijn natuurlijk dat je snel afvalt en dat het betaalbaar is omdat je minder voedsel nodig hebt. Daarnaast duurt het niet zo lang dus de kans dat je het vol houdt is groter. Echter zijn er ook veel nadelen. Je loopt een risico op een tekort aan essentiële voedingsstoffen en je hormonen raken uit balans. Het kan je ook lijden tot spier verlies en het heeft vaak maar een kortstondig effect. Zodra je weer normaal gaat eten is de kans groot dat je ook weer sneller aankomt, omdat je lichaam de reserves weer gaat aanvullen.

Langdurig effect

Wil je een langduriger effect dan is het verstandig om met een diëtist en een personal coach te gaan praten. Een diëtist kan je een eetschema voorschrijven zodat je verantwoord en gezonder kan gaan eten. Een personal coach kan je helpen om goed te bewegen en op gewicht te blijven. De truc om blijvend af te vallen is toch echt geleidelijk afvallen en volhouden.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: