Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van cosmetica

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Vrijwel iedereen gebruikt elke dag verzorgingsproducten. We doen dit om verschillende redenen. De meest voorkomende reden is om fris te blijven. Het zorgt voor een goed gevoel en laat ons er goed uitzien. Daarnaast is het een goede methode om de huid in goede staat te houden. Het zal minder snel uitdrogen of schade oplopen. Als we het over verzorgingsproducten hebben, dan hoor je vaak het woord cosmetica. De meeste mensen denken dan gelijk aan make-up en parfum, voornamelijk voor vrouwen. Dit is echter een misconceptie.

Met cosmetica bedoelen we alle persoonlijke verzorgingsproducten. Dus ook niet-luxe producten. Denk hierbij aan shampoo, douchegel, tandpasta, deodorant en scheerschuim. Cosmetica is dus een verzamelnaam voor al deze producten. Ons lichaam heeft dagelijks aandacht en verzorging nodig. Delen van het lichaam die hierbij verzorgd worden zijn de huid, het haar, tanden, lippen en geslachtsdelen. Cosmetica zorgt voor een huidverzorging. De producten kun je vinden in een cosmetica groothandel, maar het is ook leuk om dingen van kleinere ketens te proberen.  Het reinigt, parfumeert, beschermt, verfraait, corrigeert en houdt ons in een goede staat.

Functie van cosmetica

Ten eerste de reiniging. Dit gebeurt door middel van scrubben en het wassen met handzeep, douchegel en shampoo. Onze huidporiën laten namelijk zweet en talg door. Dit kan een onaangename geur veroorzaken. Door ons goed te reinigen ruiken we weer fris. Het parfumeren gebeurt meestal door middel van parfum of eau de toilette. Dit geeft gedurende de dag een lekkere geur af aan de omgeving. Ook zijn er tegenwoordig veel geurcrèmes beschikbaar die een soortgelijk effect hebben.

Cosmetica kan ook bescherming bieden. Denk hierbij aan zalfjes, maar ook huid crème. Het zorgt ervoor dat de huid niet droog wordt en moeilijker schade kan oplopen. Het verfraaien en corrigeren van lichaamsgeuren gebeurt meestal door middel van deodorant. Lichaamshaar onder de oksels en bij mannen nog op de buik en/of rug dan snel gaan zweten. Voortijdig deodorant gebruiken voorkomt een nare lichaamsgeur.

Natuurlijke huidverzorging

Steeds vaker zie je het belang van natuurlijke huidverzorgingsproducten. Het wordt ook steeds populairder. Consumenten willen namelijk minder gebruik maken van dierlijke producten en meer van plantaardige producten. Natuurlijke huidverzorging wordt daarom steeds belangrijker. Ook hebben planten een gezonder en beter effect op onze huid. Dit in tegenstelling tot kunstmatige stoffen die weleens toegevoegd worden. Hierin zitten namelijk bestanddelen die irritatie van de huid kunnen opwekken.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Overig
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: