Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van coronapandemie

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

In de coronaperiode waar we nu in leven heb je ongetwijfeld gehoord van het begrip pandemie.
Niet gek, aangezien we er midden in eentje zitten. Een pandemie heeft gelijkenissen met een epidemie, maar is toch anders. Een pandemie is een epidemie op grotere schaal, namelijk wereldwijd. Het opkomen van een virus of ziekte die niet eerder is geconstateerd door de bevolking is vaak de oorzaak van een pandemie, zie het covid-19 virus van tegenwoordig. Voordat iets een pandemie genoemd mag worden moet het voldoen aan een aantal eisen. De eerste is, zoals eerder vermeld, dat de wereld voor het eerst kennis maakt met dit nieuwe virus. Verder moet het virus of de ziekte zich voort kunnen planten en de effecten moet schadelijk zijn. Tenslotte moet het virus zich van mens naar mens kunnen overdragen.

Het pandemieverleden

Dit is niet de eerste keer dat onze aarde in de ban is van een pandemie veroorzaakt door een ziekte. De meest recente was de Mexicaanse griep, die heerste van de zomer van 2009 tot aan de herfst van 2010. Zo waren er nog een paar pandemieën in de 20e eeuw. Om het begin van de eeuw heerste de Spaanse griep die veel slachtoffers maakte. Ongeveer halverwege kwam de Aziatische griep om de hoek kijken en weer tien jaar later was men in de ban van de Hongkongriep. Niet voor het eerst dus dat de mens te maken krijgt met een heersend griepvirus.

Maatregelen om pandemie uitbraken tegen te gaan

Toch hebben we als mens zijde nog nooit meegemaakt dat een vorm van de griep ons leven zo beïnvloed als nu. Door de strenge maatregelen kunnen we heel veel dingen voorlopig nog niet doen. Zo is het niet meer mogelijk om fysiek les te krijgen op school, in het weekend op stap te gaan of om rijlessen te volgen bij een rijschool zoals driving school Breda. Zoals het er nu naar uitziet blijven deze maatregelen de komende tijd nog wel aan en dienen wij ons er allemaal aan te houden.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Gezondheid
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: