Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van Corona zelftest

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Een Corona zelftest is een test die je thuis zelf kunt doen jezelf ervan te verzekeren dat je niet besmet(tellijk) bent voordat je naar school of werk gaat. Zelftesten zijn geen 100% vervanging voor testen door de GGD, maar maken het wel mogelijk snel duidelijk te hebben of je ergens naar toe mag gaan.

Wat te doen als de Corona zelftest positief scoort?

Als je zelftest een positief resultaat oplevert, heb je waarschijnlijk het coronavirus. Je moet dan een aantal dingen doen. Allereerst moeten jij en iedereen met wie je samenwoont thuis blijven en in quarainte gaan. Voor de zekerheid moet je daarnaast een testafspraak maken met de GGD. Zelftests geven namelijk een minder betrouwbare resultaten dan de tests die in een testcentrum worden gebruikt. Tot die test is er een kleine kans dat jouw resultaat vals positief is. Als het resultaat van de GGD-test negatief is, kunnen jij en iedereen met wie je samenwoont weer naar buiten.

Wat te doen als de Corona zelftest negatief scoort?

Als jouw Corona zelftest een negatief resultaat aangeeft, is het erg aannemelijk dat je niet besmet bent met het coronavirus. Twijfel je hierna toch, omdat je na een paar dagen nog steeds ziek bent of symptomen ervaart? Laat je dan testen via een PCR test of bij een GGD teststraat. Daarnaast is het altijd verstandig de basisregels te volgen, zoals afstand bewaren, vaak handen wassen en thuis blijven als je COVID-19-symptomen ervaart.

Deelname aan evenementen

Zelftests zijn niet bedoeld als pre-toelatingstests. Er worden speciale centra voor pre-toelatingstesten opgericht. In de toekomst zullen ze mensen bewijzen dat hun test negatief was.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: