Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van container

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat is een container?

Het woord container kan afhankelijk van de context te maken hebben met een object waar spullen in vervoerd worden (scheepscontainer), afval in afgevoerd wordt (afvalcontainer) of een functionaliteit binnen software ontwikkeling.

Zeecontainer

Een zeecontainer is een container die sterk genoeg is om te kunnen worden verzonden, opgeslagen en behandeld. Verzendcontainers variëren van grote herbruikbare stalen kisten die worden gebruikt voor intermodale zendingen tot de alomtegenwoordige golfkartonnen dozen. In de context van de internationale scheepvaart is “container” of “zeecontainer” vrijwel synoniem met “intermodale vrachtcontainer”, een container die is ontworpen om van de ene vervoerswijze naar de andere te worden overgebracht zonder te worden uitgeladen en opnieuw te worden geladen.

Afvalcontainer

Afvalcontainers worden gebruikt voor het wegvoeren van gebruikt bouwmateriaal, zoals puin en stenen of oud hout.

Bouwafval is een verzamelnaam voor alle materialen die vrijkomen bij het slopen van een gebouw. In deze container mogen dus verschillende afvalstromen vermengd worden. Denk daarbij aan hout, grofvuil, kunststof, metalen en puin. Lees hier meer over afvalcontainers.

Het ingezamelde bouw- en sloopafval wordt door een erkend afvalverwerker gesorteerd met behulp van machines. Hierna blijven er verschillende afvalstromen over zoals bijvoorbeeld hout, puin en metalen. Deze afvalstromen worden vervolgens naar gespecialiseerde bedrijven getransporteerd, alwaar ze verder verwerkt worden.

2. Puin

Software toepassing

Containers zijn een type software dat toepassingen virtueel kan verpakken en isoleren voor implementatie. Containers kunnen de toegang tot een besturingssysteem delen

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: