Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van compressiekousen

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Compressiekousen zijn strakke elastische kousen die de bloedsomloop stimuleren waardoor klachten als opgezette benen, dikke voeten maar ook vermoeidheid in de benen verminderen of zelfs verdwijnen. Daarnaast zijn compressiekousen perfect voor het voorkomen van blessures en helpen ze bij sneller herstel.

Waarom compressiekousen dragen? 

Lange periodes van stilstaan of zitten en een overmatige belasting van de kuitspieren kan slecht zijn voor je benen, omdat de terugstroom van het bloed richting het hart wordt beperkt door een verminderde werking van de kuitspieren. Compressiekousen, ook wel steunkousen genoemd, bieden daarbij uitkomst. Hieronder vind je momenten waarbij compressiekousen voor verlichting kunnen zorgen.

1. Compressiekousen tijdens het sporten

Sport jij veel? Dan is het dragen van compressiekousen zeker aan te raden. Doordat ze de bloedsomloop stimuleren zal het vermoeide benen en spierpijn tegen gaan. Ook kunnen sportkousen helpen om sportblessures zoals shin splints (vaak ook springschenen of periostitis genoemd) te voorkomen. Daarnaast dragen compressiesokken bij aan een sneller herstel.

2. Compressiekousen tijdens het vliegen

Ook tijdens het reizen kunnen compressiekousen verlichting bieden. Reiskousen bieden verlichting bij gezwollen en vermoeide benen bij een lange vlucht of reis. Reizen kan erg leuk zijn. Maar het lange zitten kan ook voor klachten in de benen zorgen. Dit komt omdat het bloed moeilijker terug naar het hart stroomt wanneer je lange tijd achter elkaar zit. En dat is natuurlijk minder prettig. Gelukkig kunnen reiskousen helpen om deze klachten te voorkomen en tegen te gaan.

3. Compressiekousen tijdens werk

Of je nu een staand of zittend beroep hebt, compressiekousen zorgen ervoor dat je gefocust en productief blijft. De sokken zorgen namelijk voor de juiste bloedcirculatie en maximale zuurstof-capaciteit naar de spieren. Zo blijf jij de hele dag actief, zonder moeie benen aan het einde van je werkdag. 

Compressiekousen kennen dus zeker zijn voordelen. Ga jij ze de volgende keer tijdens het reizen, sporten of werken dragen? 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: