Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van compensatie bij geannuleerde vlucht

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Het gebeurt jammer genoeg maar al te vaak dat vluchten worden geschrapt. Dat kan allerlei redenen hebben, van rotweer tot technische problemen of stakingen. Maar weet je eigenlijk wel wat jouw rechten zijn als zo’n pechgeval je treft? En hoeveel poen kun je eigenlijk verwachten terug te krijgen? In dit artikel gaan we vier dingen bekijken die je wellicht nog niet wist over het terugkrijgen van je geld bij een geannuleerde vlucht.

Rechten bij een geannuleerde vlucht

Wanneer je vlucht geannuleerd wordt, heb je als passagier bepaalde rechten. Deze rechten zijn vastgelegd in de Europese Verordening 261/2004. Volgens deze verordening heb je recht op een vergoeding, een alternatieve vlucht of een terugbetaling van de ticketprijs, afhankelijk van de omstandigheden. De hoogte van de vergoeding hangt af van de afstand van de vlucht en de duur van de vertraging.

Vergoeding bij geannuleerde vlucht

Als je vlucht geschrapt wordt en je zit daar meer dan twee uur te wachten, dan heb je gewoon recht op een vergoeding. Die kan flink oplopen, tot wel €600, afhankelijk van hoe ver je eigenlijk zou vliegen. Dus voor vluchten binnen de EU tot zo’n 1500 kilometer, kun je rekenen op €250. Maar als je naar een niet-EU land vliegt, dan is dat al gauw €400. En ja, voor die langeafstandsvluchten van meer dan 3500 kilometer, kun je gewoon rekenen op €600. Lekker toch?

Vlucht geannuleerd bij pakketreis

Het is belangrijk om te weten dat als je vlucht geannuleerd bij pakketreis is, de reisorganisator verantwoordelijk is voor het regelen van een alternatieve vlucht of het terugbetalen van de ticketprijs. Dit betekent dat je niet zelf achter een vergoeding hoeft aan te gaan, maar dat de reisorganisator dit voor jou moet regelen.

Recht op verzorging bij geannuleerde vlucht

Naast een vergoeding voor de geannuleerde vlucht, heb je ook recht op verzorging. Dit houdt in dat de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk is voor het bieden van eten, drinken en indien nodig accommodatie. Als je vlucht geannuleerd wordt en je moet wachten op een alternatieve vlucht, moet de luchtvaartmaatschappij deze kosten voor haar rekening nemen.

Claimen van vergoeding bij geannuleerde vlucht

Het claimen van een vergoeding bij een geannuleerde vlucht kan soms een langdurig en ingewikkeld proces zijn. Het is daarom verstandig om gebruik te maken van een gespecialiseerd bedrijf dat je hierbij kan helpen. Deze bedrijven hebben vaak ervaring met het claimen van vergoedingen en weten precies welke stappen er genomen moeten worden.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: