Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van compacte camera

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuten
0
(0)

Een compacte camera is klein en handzaam vergeleken met de meeste spiegelreflex- of systeemcamera’s. Het grootstse verschil met deze camera’s is dat een compact camera een vaste lens heeft, al is die vaak wel te verwisselen. Het kleine formaat maakt deze camera’s geschikt om mee te nemen op vakantie. Je hebt deze camera’s in alle soorten en maten. Van zeer betaalbare instapmodellen van ca. 100 euro, tot compact camera’s voor professioneel gebruik.

Waarvoor wordt een compactcamera gebruikt?

Je kiest meestal voor een compactcamera als je op zoek bent naar een kleine lichtgewicht camera. Compactcamera’s zijn populair bij gelegenheidsfotografen die snel en eenvoudig een foto willen maken, waarbij de camera automatisch de instellingen regelt. Tip: Lees hier meer over de beste compact camera’s.

De fotokwaliteit van compacte digitale camera’s varieert van verrassend goed tot matig. Ze hebben de neiging meer ruis te vertonen en de prestaties bij hoge ISO-waarden blijven ver achter bij die van dSLR’s. Deze kwaliteitsvermindering is vooral te wijten aan het feit dat deze camera’s een veel kleinere sensor hebben.

Verwisselbare lenzen

Omdat de lenzen op een Compact System Camera kunnen worden verwisseld, kan deze onderweg snel aan elke situatie worden aangepast. Dus als je een foto maakt van een landschap, maar je wilt een foto van iets dichterbij, dan kun je snel lenzen wisselen voor iets dat beter geschikt is voor de situatie.

Wat is het verschil tussen een compactcamera en een DSLR-camera?

Compacte systeemcamera’s zijn ideaal als u gewoon wilt richten en klikken. Ze zijn kleiner en gemakkelijker te gebruiken dan een DSLR, maar met dezelfde geweldige beeldkwaliteit. Terwijl spiegelreflexcamera’s een spiegel- en prismasysteem bevatten – waardoor ze groot en zwaar zijn – zijn compactcamera’s kleiner en spiegelloos en dus gemakkelijk mee te nemen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Overig
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: