Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van coffeeshop

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Let’s go to the coffeeshop? In Nederland betekent dit heel wat anders dan koffie drinken. Wat is de betekenis van coffeeshop? Lees verder.

Heb je wel eens in het buitenland iemand horen zeggen, let’s go to the coffeeshop. Als Nederlander heb je daar een totaal ander beeld bij. Maar waar komt de naam coffeeshop vandaan en wat is de betekenis van coffeeshop? Het is in Nederland een totaal andere gelegenheid dan in het buitenland. Starbucks is een coffeeshop, maar niet de coffeeshop zoals wij Hollanders die kennen!

Geschiedenis van de coffeeshop

Coffeeshop, een plek waar je een kop koffie drinkt, zo is het over de grens en zo was het in Nederland ook. Voor het gedoogbeleid van wiet er was, werd er ook al gerookt. Mensen kwamen samen om koffie te drinken in koffiehuizen of woonkamers. Naast koffie drinken kon er ook een jointje gerookt worden. Een plek waar koffie verkocht werd, noemde men ook wel een koffiehuis, terwijl in een coffeeshop meer te krijgen was dan koffie alleen. De naam is uniek en niet bedacht maar ontstaan. Waarschijnlijk in Amsterdam, dat misschien toch wel de coffeeshop capital van de wereld genoemd kan worden. Sinds het gedoogbeleid is er veel veranderd en is een bezoekje aan de coffeeshop veel normaler geworden. Tijdens de Covid lockdown stonden er voor de coffeeshops lange rijen.

Coffeeshops voor een breed publiek

In de rijen voor de coffeeshop, maar ook als ze geopend zijn kom je binnen tal van verschillende mensen tegen. De sfeer die waarschijnlijk vroeger al in de eerste coffeeshops aanwezig was, is er nog steeds in de huidige coffeeshops. Gezellig samen roken, het hoeft geen wiet te zijn. Je kunt tegenwoordig ook shisha roken en kopen bij een coffeeshop. Ook zijn er meer producten van hennep, zoals CBD olie. De stof die wel eigenschappen heeft die voor sommige mensen goed kunnen zijn, maar je niet stoned maken. De coffeeshop heeft een betekenis gekregen in de Nederlandse samenleving. Een plek waar iedereen van boven de 18 welkom is en waar over het algemeen een vredige sfeer hangt.

Coffeeshop bezoeken

Een coffeeshop bezoeken hoort bij de Nederland experience, althans, vraag menig toerist. Hoe kan het dan dat veel Nederlanders nog nooit in een coffeeshop geweest zijn? Je denkt misschien, ik rook geen wiet, dus wat moet ik daar. Toch is een bezoekje zeker een keer de moeite waard om echt de betekenis van coffeeshops zelf te ontdekken. Je vindt ze overal in Nederland, maar voor de authentieke ervaring gaan mensen vaak naar de bakermat van hennep, Amsterdam!

Disclaimer: Dit artikel is aangeleverd, de redactie gaat er van uit dat deze content comform de Nederlandse wet is.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: