Betekenis van codeslot

Wat is codeslot?

Een codeslot is een grendelslot (sluiting) die te openen is door het invoeren van een code. Er zijn twee varianten mogelijk, namelijk een mechanische of een elektrisch codeslot. Elektrische codesloten werken op basis van een batterij of elektrische voeding, als deze leeg is of van stroom wordt onderbroken werkt het slot niet en kan je er geen gebruik van maken. Mechanische sloten werken zonder batterij op basis van kleine mechanische radertjes die het invoeren van een code mogelijk maken. Het voordeel van elektrische sloten is dan weer dat ze voorzien kunnen zijn van extra functionaliteiten.

Een alternatief voor een codeslot is een sleutelslot (cilinderslot). Er zijn vele soorten cilindersloten door de eeuwen heen ontwikkeld, elk met hun eigen voor- en nadelen. Het is echter altijd zo dat je voor het gebruik van een cilinderslot, oftewel een insteekslot een sleutel nodig hebt. Zonder sleutel op zak kan je dan geen gebruikmaken van het slot en dat kan erg vervelend zijn.

Soorten codesloten

Er zijn twee varianten codesloten beschikbaar, namelijk de losse slotjes die je vast en los kan maken, en de codesloten voor op een deur of kast die daaraan stevig bevestigd worden. Losse codesloten gebruik je als je het slot op verschillende kluisjes wilt kunnen gebruiken, waar je een deurcodeslot eenmalig bevestigd en daarna regelmatig gebruikt om een deur of kast te beveiligen.

Waarvoor gebruikt men een codeslot?

Een codeslot wordt gebruikt om bijvoorbeeld een archiefkast, kluisje in de sportschool of deur op slot te doen. Hierdoor voorkom je dat iemand direct toegang kan verschaffen tot jouw eigendom. Een slot gebruik je dus voor elke situatie waarbij je waardevolle spullen veilig wilt opbergen of onbevoegden de toegang tot een ruimte wilt kunnen ontzeggen zonder dat je daarbij aanwezig hoeft te zijn. Je wilt immers niet dat je spullen gestolen worden, door het gebruik van een codeslot maak je het dieven een stuk moeilijker jouw spullen te stelen.

Bron: https://borglocks.nl/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *