Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van CO2 Meter

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

CO2 wordt ook wel koolstofdioxide genoemd en is een geur-en kleurloos gas dat wordt uitgeademd door mensen. Er worden maar kleine hoeveelheden door ons uitgeademd maar gezien over een hele dag kan dit in uw woning, kantoor en school toch flink oplopen. De verhouding van de CO2 waarden in de lucht worden in PPM (pars per million) uitgedrukt. Door een CO2 meter aan te schaffen kan de hoeveelheid koolstofdioxide worden gemeten in de lucht en kan er eventueel actie worden ondernomen aan de hand van het resultaat. Belangrijk is dat ruimten waar meerdere mensen tegelijk verblijven goed worden geventileerd. Wanneer in de ruimte de CO2 waarde te hoog is houdt dit in dat de hersenen minder zuurstof binnen krijgen dan wenselijk is. Een CO2 waarde die te hoog is kan leiden tot slechte concentratie, verergering van allergieën, een snellere verspreiding van virussen zoals ook het coronavirus en hoofdpijn. Wanneer de waarde te hoog is geeft dit een ongezond leefklimaat en de CO2 kan een oorzaak van gezondheidsproblemen zijn. Om dit te voorkomen is het aanschaffen van een Co2 meter een prima oplossing. Hiermee kan de luchtkwaliteit worden gemeten en kan een ongezond leefklimaat voorkomen worden.

Is een co2 meter verplicht

Op dit moment is een Co2 meter niet verplicht. Wel wordt het aangeraden om er een aan te schaffen zodat u de kwaliteit van de lucht kunt controleren om vervolgens bewuster te ventileren. Met een Co2 meter wordt u op tijd geïnformeerd als er sprake is van een te hoge concentratie Co2 in de lucht.

Wat is een goede co2 meter

Bij het kiezen van een goede Co2 meter zijn er een aantal zaken waar u op moet letten zoals meetfout, type sensor, kalibratiemethode, waarden led-indicatie, model, datalogging, led-indicatoren en meetbereik. Op de website van inhuisbeveiliging.nl kunt u veel informatie vinden over de verschillende co2 meters.

Waar plaats je een co2 meter het beste?

Een Co2 meter kunt u het beste plaatsen in het zoveel mogelijk gebruikte gedeelte van de ruimte. De sensor plaatst u op een kast of tafel, in het midden van de ruimte of tegen de muur. Zet de sensor niet naast een deur of raam of toevoer van het ventilatiesysteem.

Draagbare Co2 Meters

Het voordeel van een Co2 meter draagbaar is dat u in elke ruimte waarvan u de informatie wilt weten kunt meten. In de meeste gevallen is een C02 meter bevestigd aan de muur en kan er maar van één ruimte informatie worden gegeven. Wilt u van alle kamers in uw woning het koolstofdioxide concentratie weten dan is een Co2 meter draagbaar een perfecte oplossing.

Co2 meter huren

Wanneer u eenmalig een aantal metingen wilt uitvoeren dan is een Co2 meter huren een goede oplossing. Een Co2 meter huren is aan te raden als u de luchtkwaliteit in uw woon of werkomgeving wilt meten. U kunt de luchtkwaliteit monitoren met een Co2 meter en wanneer nodig kunt u bewuster ventileren.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Huis & DIY
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: