Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van circulariteit

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
5
(1)

Circulariteit is een begrip dat regelmatig genoemd wordt als het gaat om Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Dit begrip wordt dan ook steeds populairder, maar wat is nou eigenlijk de betekenis van circulariteit? Waarom is dit zo belangrijk? En hoe kan je als ondernemer hiermee aan de slag? Je leest het in onderstaand artikel.

MVO steeds populairder

Anno 2020 besteedt het grootste deel van de Nederlandse bedrijven veel aandacht aan MVO (maatschappelijke verantwoord ondernemen. Zo zijn bedrijven bezig om hun verantwoordelijkheid te dragen als het gaat om klimaatverandering, vergrijzing, luchtvervuiling en afvalinzameling.

Wat betekent circulariteit?

Het doel van de Nederlandse overheid is om in het jaar 2050 een 100% circulaire economie te zijn. Bij een 100% circulaire economie behouden grondstoffen, producten en onderdelen hun waarde. Bij circulariteit wordt er vanuit gegaan dat de producten van nu, de grondstoffen voor later zijn. Van gebruikte producten wordt het materiaal waaruit het bestaat opnieuw gebruikt. Afval bestaat hierdoor niet of nauwelijks meer.

Waarom is circulair ondernemen zo belangrijk?

De belangrijkste redenen waarom circulair ondernemen zo belangrijk is, is omdat wereldwijd de grondstoffen steeds schaarser worden. Daarom is het van essentieel belang om alle grondstoffen zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat er minder nieuwe grondstoffen nodig zijn. Met als gevolg dat het milieu minder belast wordt. Voor bedrijven die duurzaamheid en MVO belangrijk vinden, is het streven naar circulariteit een goede stap vooruit.

Afvalmanagement essentieel voor een circulaire economie

In een circulaire economie worden materialen van gebruikte producten opnieuw als grondstof gebruikt. Een goede afvalmanagement is dan ook essentieel. Het scheiden van afval zorgt voor schone afvalstromen, waardoor het afval gebruikt kan worden als nieuwe grondstoffen. Het regelen van een afvalcontainer via MilieuServiceNederland.nl voor elke afvalstroom binnen je organisatie is dan ook ontzettend belangrijk. Zo kan elke afvalsoort netjes bij de bron gescheiden worden, waardoor de grondstoffen efficiënt gerecycled kunnen worden. Er zijn vele verschillende soorten afvalcontainers, namelijk: rolcontainer, ondergrondse container, afzetcontainer en de perscontainer.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: