Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van cilindersloten

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Veel mensen weten niet wat de exacte betekenis van cilindersloten is. Wist je bijvoorbeeld dat cilindersloten ontwikkeld zijn op basis van de eerste houten sloten, die ooit geproduceerd werden? De werking van een cilinderslot komt er in het kort op neer, dat de cilinder enkel te combineren valt met een type sleutel. Iedere sleutel heeft een kartelrand, die precies aansluit op de vorm van de binnenzijde van de cilinder. Wanneer men een sleutel met een afwijkende kartelrand zou gebruiken, zou deze niet volledig passen. De cilinder is in dat geval niet om te draaien, wat verklaart dat de deur niet geopend wordt. In de praktijk is het veel minder simpel dan nu beschreven is. De complexe onderdelen van deze cilindersloten maken dat het behoorlijk lastig is om ze te plaatsen.

Niet voor niets wordt cilindersloten monteren in Gent, Antwerpen of bijvoorbeeld Brussel vaak aan gespecialiseerde slotenmakers overgelaten. Zo wordt de kans op beschadigingen aan de sloten geminimaliseerd.

Cilindersloten met een SKG-certificering

Wanneer je cilindersloten op de deuren van je woning wilt laten plaatsen, is het raadzaam om voor cilindersloten met een SKG-certificering te kiezen. Deze sloten zijn getest op de veiligheid die ze bieden bij een poging tot inbraak. De certificering loopt uiteen van minimaal een tot maximaal drie sterren. Hierbij geven de sterren aan in welke mate de sloten een vertragende werking op een inbraak hebben. Des te meer sterren een slot krijgt, des te groter zal de vertraging ook zijn die inbrekers ervaren.

Voordelen van cilindersloten voor deuren

Het is sterk aan te raden om voor het beveiligen van je deuren voor cilindersloten te kiezen. Deze sloten zijn het stevigst en kunnen onder meer van een anti-kerntrekcilinder worden voorzien. Op deze manier bescherm je een woning tegen de meest gebruikte inbraakmethode. Let er bij de aanschaf van cilindersloten op, dat deze sloten in verschillende varianten worden aangeboden. Zo heb je onder meer de keuze uit twee- en driepuntsloten.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Huis & DIY
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: