Betekenis van chiptuning

Wat is chiptuning?

Chiptuning is het elektronisch opvoeren vaak met behulp van speciaal geschreven software om de prestaties te verbeteren van automotoren.

Chiptuning bij moderne motoren

Moderne motoren in auto’s worden door een zogeheten ECU (Electronic Control Unit) aangestuurd. Dit systeem regelt een aantal belangrijke zaken voor de werking van een motor, zoals de ingespoten hoeveelheid brandstof, de turbodruk en het ontstekingstijdstip. Bij chiptuning bewerkt men de programma’s die aan de hand van vele parameters (gemeten waarden) het motormanagement vormen. De chips in een ECU zijn geladen met software. Vaak zijn deze programma’s geschreven ver binnen de maximale belasting van de desbetreffende automotor, een onervaren chiptuner kan hier echter de fout ingaan. Het is dus zaak te kiezen voor een specialist zoals CTS chiptuning die chiptuning Eindhoven verzorg.

Terugschroeven

Saillant detail. In ons buurland België worden auto’s vaak qua prestaties teruggeschroefd met behulp van chiptuning omdat de wegenbelasting daar is bepaald op basis van de hoogte van het motorvermogen. Bij aankoop worden de motoren in kracht teruggeschroefd zodat er minder wegenbelasting betaald hoeft te worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *