Betekenis van chartervlucht

Wat is een chartervlucht?

De vakantietijd breekt aan en wat is er dan heerlijker dan op reis te gaan. Rugzak op en wegwezen. Kies je voor een vliegvakantie en wil je daar niet te veel geld aan uitgeven? Dan is de chartervlucht een optie. Hoe zit dat?

Steeds meer jongeren kiezen ervoor om tijdens hun vakantie of tussen het studeren door, op reis te gaan. In 2017 bleek een kwart van de Nederlandse jongeren al voor een rugzak-vakantie te kiezen. Thailand, Australië en Indonesië bleken het meest populair.

Vijf procent van die groep plande de reis vooruit, maar vaak kiezen jongeren er ook voor om spontaan er op uit te trekken. Dat brengt ons op het woord chartervlucht, dat prima past bij deze manier van reizen.

Chartervluchten zijn namelijk vluchten die alleen doorgaan als er voldoende passagiers zijn. In de zomermaanden doen deze zich vaker voor dan in de rest van het jaar.

Het gaat om vluchten die niet volgens een vastgesteld tijdschema verlopen. Dit in tegenstelling tot een lijnvlucht die dat wel is. Een lijnvlucht wordt regulier ingezet door de maatschappij die het vliegtuig bezit. Als een touroperator een vlucht huurt, spreek je van een chartervlucht.

Voordeel chartervlucht: lagere prijzen

Een chartermaatschappij is een luchtvaartmaatschappij die op verzoek van klanten vluchten aanbiedt. Bedrijven of sportteams maken daar regelmatig gebruik van. Voordeel: de prijzen zijn lager. Nadeel: je kunt minder service verwachten.

Die lage prijs is wat jongeren vooral aanspreekt. Daarmee wordt reizen voor hen naar verre bestemmingen makkelijker om te organiseren. En mocht zo’n chartervlucht niet vol zitten, dan doet een bedrijf er alles aan om dat wel voor elkaar te krijgen en kun je vaak op het laatste moment tegen een nog lager tarief je reisbestemming bereiken.

Wie flexibel is en een beetje moeite wil doen, kan via een chartervlucht flink wat voordeel binnen halen. Vooral met de last-minute deals. Zo’n twee dagen voor vertrek. Vaak wordt gevlogen vanaf minder grote vluchthavens zoals Eindhoven, Rotterdam en Groningen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *