Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoeken

Betekenis van cellulite

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat is cellulite?

Cellulite en cellulitus worden vaak door elkaar heen gebruikt, maar slaan op twee aparte medische aandoeningen. Waar cellulite, wat ook bekend staat als sinaasappelhuid een vergroving van de huid met oneffenheden leidt, gaat het bij cellulitus om een bacteriële infectie van het onderhuidse bindweefsel die met anti-biotica aangepakt kan worden.

Cellulite valt goed te behandelen en verhelpen door meer te bewegen, af te vallen en speciale anti cellulite apparaten.

Oorzaken van cellulite

De oorzaak van dit verschijnsel ligt bij verdikte vetcellen, vocht en giftige stoffen of een verkeerd eetpatroon. Deze resulteren in een onregelmatige huidoppervlak dat kenmerkend is voor cellulite.

Velen denken dat cellulite samenhangt met zwaarlijvigheid, maar dat blijkt geen direct verband met elkaar te hebben. Het blijkt dat deze huidaandoening vaker bij bij vrouwen dan bij mannen voorkomt. Het zit namelijk zo dat het onderhuids vet bij vrouwen opgebouwd is uit steunpilaren waarop de huidlaag rust die gevoelig zijn voor de vorming van oneffenheden. De aandoening verandert de structuur van de vetten in en rondom de huid waardoor deze uit balans raakt. Dit maakt de huid ruw en minder effen. Waarschijnlijk spelen vrouwelijke hormonen hierbij ook een rol.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: